ПАОК се провали звучно срещу Панатинайкос! Десподов пропусна да класира своите от дузпа (ВИДЕО)


ПАОК се провали звучно срещу Панатинайкос! Десподов пропусна да класира своите от дузпа (ВИДЕО)
Снимка: PAOK FC Official Facebook Page

4282 0

ПАОК прекъсна серията от загуби, но отпадна от Купата на Гърция на полуфиналната фаза! Така Панатинайкос се превърна в първия финалист, а битката в реванша насред Атина продължи повече от 120 минути.

Десподов даде асистенция

Андреа Живкович остави Двуглавия орел в битката, след като вкара единственото попадение в редовното време едва в 72-ата минута. Така общият резултат бе изравнен - 1:1, предвид победата на столичаните преди седмица с минималното 1:0. 

120 секунди след ценния гол на сърбина се появи и Кирил Десподов! Именно българинът на по-късен етап се превърна във виновниците за солунчани, макар че асистира. 

Крилото приближи ПАОК до финала в 105-ата минута, когато даде чудесен пак на Кенджора и гостите поведоха с 2:0. Двубоят обаче продължи още 10 минути отвъд 120' и Лимниос успя да прати срещата в дузпи чрез гола си в 129'.

“Детелините” имаха нещастието да изостават още след първото изпълнение, когато Шпорар стреля в центъра и Катарски отрази с крак. Последваха само попадения и от играчите на двата тима и цялото напрежение се стовари над Кирил Десподов. 

Десподов се провали звучно

Българинът се нагърби да бие ключовата пета дузпа, която при попадение щеше да се превърне в победната. Той обаче би в долния десен ъгъл, а Дронговски отрази и "детелините" продължиха да мечтаят. 

При шестите опити и двамата футболисти пропуснаха - Лимниос за домакините и Оздоев за ПАОК. Подобна бе и ситуацията при осмите - Арао и Джони се провалиха, но при следващото завъртане Шенкефелд реализира, а Самата имаше нещастието да се подхлъзне и пропусна. 

Панатинайкос не успя при четвърто поредно домакинство да победи ПАОК в редовното време, докато за Двуглавия орел това бе първа победа от началото на месец февруари. След това последваха злополучните - равенство с АЕК (1:1) и загуби от Панатинайкос (0:1) и Олимпиакос (1:4). 

За Десподов това бе втора ключова пропусната дузпа през сезона след тази с Лудогорец срещу Олимпия Любляна, която отново бе с цената на класиране напред в квалификациите за Шампионска лига. 

Панатинайкос пък изхвърли Олимпик Марсилия с дузпи отново в предварителните кръгове на най-комерсиалния евротурнир по-рано през кампанията. Сега "детелините" са фаворити за Купата на Гърция, след като на финала очакват победителя от Панетоликос - Арис (0:1).

Още: Съотборник на Десподов: "Малко е чудат - не ползва асансьора, дрехите му хич не ми харесват"

Десподов подлуди гърците: Трансферът на сезона! Момичетата го харесват, феновете го спират през 5 метра

ПАОК ще излиза от кризата с победа над Панатинайкос: Може ли Десподов от днес да остане капо?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички