Пак той! Митрович измъкна Ал Хилал срещу 4-тия: Доближи още повече Кристиано Роналдо (ВИДЕО)


Пак той! Митрович измъкна Ал Хилал срещу 4-тия: Доближи още повече Кристиано Роналдо (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1034 0

Лидерът и фаворит за титлата в Саудитската професионална лига - Ал Хилал, измъкна нов възлов мач. Отборът надделя над четвъртия в класирането Ал Таавун с 2:0 у дома, а героят бе отлично познат.

Сръбският нападател Александър Митрович вкара десетото си попадение в първенството и доближи лидера по този показател сред голмайсторите. Разбира се, става въпрос за Кристиано Роналдо от Ал Насър, който разполага с 12.

Бившият нападател на Фулъм видя свое попадение отменено в 38-ата минута заради нарушение в атака. В 81-вата обаче нямаше какво да го спре. След отлично центриране от пряк свободен удар той се хвърли на плонж и намери перфектно топката с глава, за да я промуши между краката на противниковия страж от непосредствена дистанция.

В последните секунди от мача пък победата стана по-изразителна, след като резултатът бе удвоен от Мохамед Кано.

Успехът бе напълно заслужен за неговия отбор, който доминираше в срещата. Тимът имаше преимущество по всеки ключов показател, и то с разлика, въпреки че срещна съперник, който не бе победен в осем поредни мача (пет победи и три равенства).

Предстои пауза за мачовете на националните отбори, а след нея Ал Хилал ще гостува на Ал Хазм (25.11). За Ал Таавун пък предстои сблъсък с Ал Рияд след прекъсването в първенството (24.11).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички