Пак мафиотско съдийство в ШЛ - Шалке получи дузпа в 90-ата минута за игра с глава


Пак мафиотско съдийство в ШЛ - Шалке получи дузпа в 90-ата минута за игра с глава
Снимка: Getty Images/Guliver

12378 1

Скандално съдийство беляза мачовете от група G на Шампионската лига. Челси получи гол от засада и измислена дузпа срещу Марибор, а още по-гротескно бе на "Фелтинс Арена" където в последната минута Шалке спечели след 11-метров удар, отсъден за игра с глава?!

Челси не остави съмнение, че е по-добрият отбор от Марибор. В 13-ата минута Неманя Матич изведе чудесно Лоик Реми, а той с хубав удар се разписа, но след това се контузи и бе заменен от Дидие Дрогба. Именно легендата на "сините" удвои в 23-ата минута след дузпа, отсъдена за игра с ръка на Мертел. В 31-ата минута Челси осъществи мълниеносна контра. Азар намери Фабрегас отдясно, той пусна прострелно центриране и включилият се Джон Тери засече в празната врата. При положението имаше засада, немаркирана от страничния съдия. През второто полувреме Челси не спря да бележи. Филипе Луиш проби отляво, намери Еден Азар, а неговият удар се отби в краката на Вилер за да се стигне до автогол в 54-ата минута.

Марибор имаше шанс за почетен гол в 64-ата минута, но Ибраими стреля в гредата от дузпа. Челси получи втора дузпа в 77-ата минута за леко падане на Иванович, а Еден Азар не пропусна да се разпише. В последната минута след технично отиграване Еден Азар оформи крайния резултат - 6:0.

Далеч по-равностойно и драматично в мача между Шалке и Спортинг, който се явява като битка за второто място в групата.

Двата тима си размениха по едно добро положение в първите минути. Гостите откриха в 17-ата минута. След корнер Луиш Нани бе оставен непокрит и с шут от 6-7 метра между краката на вратаря Ферман се разписа. Ключова за развитието на мача се оказа 32-ата минута. Тогава втори жълт картон получи Маурисио от Спортинг, а положението бе дискусионно, тъй като се касаеше за сравнително стандартен въздушен сблъсък. След изпълнението на фаула Кинеду Обаси вкара с глава и скочи в прегръдките на треньора Роберто Ди Матео, който го извади от забвението.

В 51-ата минута Юлиан Дракслер напредна отляво, демонстрира добър поглед върху играта и разтегли към Обаси надясно, той изведе Хунтелаар и холандецът не сгреши - 2:1. Повторението показа засада, която не бе маркирана. Малко по-късно Хьоведес с глава след центриране от фаул успокои домакините - 3:1.

Съдията отсъди дузпа за Спортинг в 64-ата минута и Адриен Силва се разписа за 3:2. Драмата стана пълна в 78-ата минута, когато отново Адриен Силва отбеляза, след като се извиси с глава, оставен непокрит на далечната греда.

Изключително скандална дузпа получи Шалке в 90-ата минута. Играч на гостите игра с глава, която се стори като ръка на реферите. От бялата точка Ерик Чупо-Мотинг бе точен, а в Спортинг трябва да са бесни след този мач заради тенденциозното отношение на съдиите.

Класиране в групата:

1. Челси 7т. 

2. Шалке 5т.

3. Марибор 2т.

4. Спортинг 1т.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички