Отворен ковчег и хиляди на опашка: Сантос се сбогува с Краля на футбола (СНИМКИ)


Отворен ковчег и хиляди на опашка: Сантос се сбогува с Краля на футбола (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

2512 0

Бразилският крайбрежен град Сантос, който спортният гигант Пеле превърна в нарицателно за футболен блясък по време на бляскава клубна кариера, се подготви да се сбогува със своя герой, което ще продължи 24 часа.

Ще се проведе мемориал за Пеле, който почина на 82-годишна възраст след битка с рак на дебелото черво, на стадион "Вила Белмиро", домът на футболен клуб Сантос.

" Очакването е огромно, целият свят ще бъде тук“, каза местният фен Роберто Сантос. "Пеле няма нужда от представяне. Пеле за нас е всичко", цитиран от агенция "Ройтерс". 

Тялото на Пеле пристигна под фойерверки в Сантос - град с около 430 000 души - в ранните часове от болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло. На 03.01 (вторник) процесия, носеща ковчега му, ще премине по улиците на Сантос, завършвайки в гробището на Вселенския мемориален некрополис, където той ще бъде погребан на частна церемония.

Пресслужбата на Сантос каза, че около 5000 журналисти от цял ​​свят са били акредитирани, за да отразят събуждането на единствения човек, спечелил Световната купа три пъти като играч, който също отбеляза повече от 1000 гола за Сантос .

Уличните търговци продаваха фланелки на Сантос и Бразилия с неговото име. Вътре в стадиона структурата за събуждането беше готова сред послания като „Да живее кралят“ и „Единственият човек, който спира войната“.

Очаква се няколко представители на властта да присъстват на мемориала, включително новоположилия клетва бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва, вицепрезидентът Джералдо Алкмин - дългогодишен привърженик на Сантос - и президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Военната полиция на щата Сао Пауло заяви в изявление, че е подготвила специална операция, наречена „Операция Крал Пеле“, за да гарантира обществения ред.

Шествието, което ще премине по улиците на Сантос, ще спре за кратко през родната къща на Пеле, където живее 100-годишната му майка, която все още не знае за смъртта на сина си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички