Отслабен Ливърпул пред изпитание на "Ататюрк"


Отслабен Ливърпул пред изпитание на "Ататюрк"
Снимка: Getty Images/Guliver

1442 0

Ливърпул остана без редица титуляри за реванша срещу Бешикташ. Мениджърът Брендън Роджърс няма да може да разчита на втория си капитан Джордан Хендерсън и Фелипе Коутиньо. Първият има контузия в глезена, но може да се възстанови за уикенда, когато Ливърпул се изправя срещу Манчестър Сити във Висшата лига. Причината за отсъствието на Коутиньо е натрупаната умора. Бразилецът бе титуляр в последните 19 мача.

С отбора за Турция не заминаха още Глен Джонсън и Мамаду Сако, които също се оплакват от болежки. Контузените Стивън Джерард и Лукас Лейва също са извън сметките, Лазар Маркович пък е наказан. Така в групата попаднаха младоците Джордън Люси и Джордън Уилямс, а колегите им от тима до 21 години Райън Фултън, Камерън Бранган и Джером Синклеър ще се присъединят направо в Истанбул.

На "Анфийлд" Ливърпул победи с 1:0 миналия четвъртък с късен гол на Балотели от дузпа. Бешикташ падна със същия резултат от Ескишехир в турското първенство. Славен Билич също има много кадрови проблеми. Голмайсторът Демба Ба и Гьокхан Тьоре са под въпрос, но е по-вероятно да играят. Левият бек Рамон Мота и централният защитник Ерсан Гюлум са наказани. Титулярният вратар Толга Зенгин също не е на разположение. Очаква се 70 000 да подкрепят турския тим на "Ататюрк".

В друг интересен сблъсък Фиорентина приема Тотнъм след 1:1 в първия мач в Лондон. Съставът на Маурисио Почетино остава загадка, тъй като в неделя Тотнъм спори за трофея в Купата на лигата срещу Челси на "Уембли".

Лига Европа, 1/16-финали реванши, днес

19.00 часа

Динамо (М) - Андерлехт)

Зенит - ПСВ

20.00 часа

Бешикташ - Ливърпул

Фиорентина - Тотнъм

Интер - Селтик

Динамо (К) - Гинган

Залцбург - Виляреал

Легия (В) - Аякс

Борусия (М) - Севиля

22,05 часа

Спортинг (Л) - Волфсбург

Евертън - Йънг Бойс

Атлетик (Б) - Торино

Брюж - Олборг

Олимпиакос - Днепър

Наполи - Трабзонспор

Фейнорд - Рома

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички