Отговорите на Станимир Стоилов: Защо избра Гьозтепе, защо не може да вземе други от Първа лига и какви са целите му?


Отговорите на Станимир Стоилов: Защо избра Гьозтепе, защо не може да вземе други от Първа лига и какви са целите му?
Снимка: Twitter/Goztepe

2512 0

Бившият старши треньор на Левски и настоящ на Гьозтепе - Станимир Стоилов, даде интервю пред "Gоztepeliler.com", в което обясни защо е избрал да застане начело на втородивизионния турски клуб:

"Има точност и почтеност в отношенията"

"Една от причините да избера Гьозтепе е, че не обичам да работя в отбор, който няма фенове. Там където има напрежение, поставено от фенклуба, играчите имат задължението да побеждават и да се развиват, но мен това не ме напряга особено. Напротив! Където има фенове, има голямо напрежение. Искам феновете да са доволни от това, което гледат в мачовете", поясни Мъри, цитиран от "БТА", а след това допълни:

ОЩЕ: Станимир Стоилов прави фурор в Турция, НО: Бивш играч на Барселона го слага в "малкия си джоб"

"Що се отнася до клуба, намерих място, където всичко е както трябва. Гьозтепе е клуб, организиран от А до Я. Защото се управлява от сериозни хора. Има точност и почтеност в отношенията. Всеки си знае функцията и има стабилно финансиране".

За Елитон и други футболисти от Първа лига

56-годишният Стоилов разказа и как се е стигнало до привличането на Елитон от ЦСКА 1948:

Елитон

"Бразилският защитник Елитон има значителен потенциал. Нашият клуб се интересуваше от Елитон преди да пристигна. Научих, че можем да го привлечем. На този етап не можехме да привличаме други играчи от българското първенство, защото финансовите параметри на други футболисти от България са високи за лигата, в която сме".

ОЩЕ: Официално: 193-сантиметров бразилец подсили отбора на Станимир Стоилов! (СНИМКА)

"Във водещите клубове в България има футболисти със значителен потенциал, много добри, но на този етап не подхождат за нашия бюджет. Така че до този момент, ако сте чули някакви имена, това са просто предположения", категоричен бе специалистът.

За целите на Гьозтепе

"Целта на развитието ни е да стигнем до Суперлигата. Искам да завършим на първо място с добра организация, уникален стадион, добра атмосфера от феновете, имаме и финансиране. Постигането на промоция в Суперлигата трябва да бъде в редовния сезон, а не чрез плейофите. Надявам се да успеем, но нека не забравяме, че много бяхме изостанали като точки".

"Всичко е много добре по отношение на условията на работа. Нямам оплаквания. За първи път в треньорската си кариера нямам оплаквания от каквото и да било", изтъкна Станимир Стоилов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Наско Сираков отговори на въпроси за Станимир Стоилов, конгреса на БФС и 40-годишното приятелство с Борислав Михайлов!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички