Отборът на Украйна с ужасно пътуване до Англия, продължило близо 16 часа


Отборът на Украйна с ужасно пътуване до Англия, продължило близо 16 часа
Снимка: Getty Images

1294 0

Националният отбор на Украйна е претърпял кошмарно пътуване до "Уембли" за днешната евроквалификация. Мениджърът Руслан Ротан въпреки това настоява, че всички предизвикателства пред неговия отбор нищо пред това, на което се изправени техните "защитници и воини" на фронтовата линия.

Много сменени превозни средства и дълги часове в път

Но войната - и последвалото затваряне на украинското въздушно пространство, принуди играчите му да включат влакове и автобуси в пътуването си до Англия. Част от звездите в състава, плюс медицинския персонал, издържаха на уморително пътуване с влак от украинската столица Киев до Пшемишъл в Полша, продължило 11 часа и 45 минути, пише "The Sun".

Това е било последвано от над 80 километра, два часа преход с автобус до Жешов в югоизточна Полша. След това 2 часа и 9 минути полет на авиокомпания Ryanair до лондонското летище "Станстед" преди още 112 километра и 90 минути пътуване с автобус до хотел Syon Park Hilton, където се е настанил отбора. Друга група от играчи и треньорския щаб напуснали Лвов с петчасово пътуване с влак, преди да се срещне с първата група в Жешов.

Освен това Украйна няма домашен терен, на който да играе. Те трябва да наемат стадиони през съседните граници, за да могат да домакинстват в своите двубои.  Отборът на Ротан тренира в базата на Брентфорд в Лондон от понеделник, за да облекчи тежестта на пътуването на играчите. Преди днешния двубой Гарет Саутгейт заяви, че изпитват симпатии към украинския отбор, но ще се опитат задължително да спечелят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички