Отборите в Ла Лига вкарват най-малко в топ 5 лигите на Европа


Отборите в Ла Лига вкарват най-малко в топ 5 лигите на Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1020 0

Германската Първа Бундеслига е първенството с най-много голове през сезон 2019/20 сред топ 5 лигите на Европа. В немския шампионат през кампанията са вкарани 982 гола, а средно на мач - 3,21, съобщава испанската "Marca".

На второ място в тази класация е италианската Серия А с 1088 гола, но средно по 3,02 на мач. Шампионатът на Ботуша е единственият от топ 5 първенствата на Стария континент, където сезонът още не е завършен. Там остана да се изиграят 2 кръга, така че има теоретични шансове Серия А да изпревари Първа Бундеслига по резултатност.

На трето място в английската Висша лига с 1034 гола, 2,72 средно на мач. Четвърта е Лига 1 (2,53), а испанската Ла Лига е последна в класацията. Там са реализирани 942 гола или средно 2,48 на мач. Трябва да се отбележи, че от сезона в Лига 1 бяха изиграни едва 28 кръга, след което кампанията бе прекратена заради пандемията от коронавирус.

Ако се вземе предвид средната резултатност през последните 3 сезона, то Серия А е на първо място с 2,75 гола на мач. Следват Висшата лига с 2,74, Бундеслигата (2,70, Лига 1 (2,61) и Ла Лига пак е последна с 2,46. А кой в топ 5 лигите е ставал най-много пъти "Играч на мача" през сезона вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички