От футболист в рефер: Кои са петимата, които "грабнаха" свирката


От футболист в рефер: Кои са петимата, които "грабнаха" свирката
Снимка: Getty Images

1008 0

Футболният свят е видял какви ли не неща, но е голяма рядкост бивш професионалист да реши да окачи бутонките и веднага след това да "грабне" свирката и да се превърне в рефер. В настоящия материал ще Ви представим 5 имена, които направиха точно това.

Дик Йол

Дик първо започва като професионален футболист за нидерландския НЕК Нийдегем. Той е играл още за белгийски клубове като Берхем, Менен и Кортрийк. Върхът на неговата съдийска кариера бе, когато той ръководи финала на Шампионска лига през 2001 година. между Байерн Мюнхен и Валенсия, където той отсъди три дузпи през 90-те минути.

Още: Позабравеният в Европа Маруан Фелайни сложи край на кариерата си на 36

Дик Йол

Сам Блек

Сам Блек е бивш футболист, играл за Манчестър Юнайтед или Нютън Хийт, както е известен през 1880-те. Той е бил краен бранител и е бил капитан на "червените дяволи" от 1883-1887 г. След футболната си кариера Сам по-късно става футболен съдия.

Хърбърт Дейл

Още: Пристигна с хеликоптер, посрещнаха го на кон: Кралско представяне за Артуро Видал (ВИДЕО)

Дейл също е бил бивш футболист на Манчестър Юнайтед, който е играел за гранда между 1886 и 1891 година. След футболната си кариера защитникът по-късно се прехвърли към съдийството и беше рефер във Футболната лига през по-голямата част от 1890-те.

Стийв Бейнс

Стив Бейнс е бивш английски футболист, радвал се на дълга кариера между 1972-1987 г., като игра за множество клубове като Нотингам Форест, Честърфийлд, Хъдърсфийлд Таун и Брадфорд Сити. След пенсионирането си Стийв решава да се заеме със съдийството и през 1994 година става асистент във Футболната лига.

Стийв Бейнс

Още: В чест на Краля! В Бразилия запазват наследството на Пеле с "козметична" промяна в турнир

Бен Хаверкорт

Бен Хаверкорт започва кариерата си като футболист. Той е нидерландец, играл за юношите на Аякс, но като професионалист се подвизава в Телстар, Камбуур и Емен. След края на кариерата си става съдия. Той ръководи мачове в квалификациите за Евро 2004 и Мондиал 2006, преди да се пенсионира през 2011 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички