Осъдиха бивша звезда на Левски за уговаряне на мачове


Осъдиха бивша звезда на Левски за уговаряне на мачове
Снимка: Официален сайт на Левски

1758 0

Бившият централен защитник на Левски Давид Яблонски бе осъден за манипулиране на мачове в родината си Чехия. Бранителят е получил условна присъда и глоба от съда и сега професионалната му кариера е в ръцете на футболните дисциплинарни органи – ФИФА. Това означава, че кариерата му е под огромна опасност, тъй като от международната футболна централа са безкомпромисни в подобни решения.

Още преди месеци се появи информация, че манипулираните срещи, за които Яблонски е осъден, са били от младежките първенства в страната по времето, когато футболистът се изявявал в Теплице. Според изданието тайни полицейски записи показват, че Яблонски е бил един от играчите, които са контактували с организаторите на цялата схема и са поддържали телефонни контакти с футболисти от други клубове.

Доказателствата говорят също, че е изразил готовност да манипулира резултати и дори да влияе на треньора си. Той бе на „Герена“ две години и половина и се превърна в един от любимците на феновете. В момента е играч на полския Краковия Краков, но не е ясно до кога ще продължи.

Междувременно пък "сините" фенове се активизираха в закупуването на карти и билети, след като стана ясно колко тежко е финансовото състояние на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички