Официално: Рейнджърс се освободи от английски национал


Официално: Рейнджърс се освободи от английски национал

1457 0

Шотландският Глазгоу Рейнджърс анонсира, че нападателят Джърмейн Дефоу напуска клуба след три прекарани години на „Айброкс“. 39-годишният англичанин се премести в шотландския гранд след 18-месечен наем от Борнемут, след което бе закупен през лятото на 2020-а година.

Дефоу вкара 32 гола в 74 мача за Глазгоу във всички надпревари, но през този сезон има само осем минути в местния Премиършип.

Спортният директор на клуба Рос Уилсън пък сподели новината чрез сайта на Рейнджърс: „Джърмейн ни даде изключително качество през последните години. Дори в късните години от неговата кариера той показа изключителна работна етика и бе модел за подражание пред младите футболисти с неговата отдаденост и професионализъм“.

„Не мога да бъда доволен, че се разделяме, но той спечели шампионски медал с нас, което кара страните да бъдат доволни. Беше привилегия да работим с английски национал от подобен калибър и му желаем всичко най-добро“, бе коментарът на Уилсън.

Дефоу вкара 17 гола в 32 мача през сезон 2019/20, когато тимът на Рейнджърс спечели титлата на Шотландия за 55-и път в своята славна история.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички