Общо 8 жертви, от които 7 са деца, по време на спречкване преди футболен мач


Общо 8 жертви, от които 7 са деца, по време на спречкване преди футболен мач
Снимка: Guliver/GettyImages

946 0

Осем души - включително седем деца, загинаха преди мач между двата гранда на клубния футбол в Малави, информира BBC. Причината е движението на тълпата, която се е опитала да влезе на стадиона, а осемте души са били стъпкани до смърт. Десетки други са с наранявания.

Стъпкването се е случило, след като десетки хиляди са се опитали да намерят места да седнат, за да гледат приятелска среща между Ниаса Биг Булетс и Силвър Страйкърс.

Президентът Петер Мутарика изказа своите съболезнования и беше категоричен, че правителството ще направи всичко по силите си, за да помогне на пострадалите семейства.

Кореспондентът на BBC - Франк Канду, информира, че отварянето на входовете на стадиона е било забавено с повече от 3 часа и това е била причината за бунта на феновете, които са се опитали да нахлуят на стадиона, за да си намерят място. Входът за срещата е бил безплатен.

Според местната полиция, напълно възможно е да има още жертви на ужаса в Малави. Самата среща пък е била организирана като част от честванията по повод 53 години от обявяването на независимост на страната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички