Нужно е чудо! Точките, които Лионел Меси да спечели, за да класира Интер Маями в плейофите


Нужно е чудо! Точките, които Лионел Меси да спечели, за да класира Интер Маями в плейофите
Снимка: Getty Images

3836 0

Лионел Меси вече официално обяви, че следващата му дестинация ще бъде МЛС, за да играе за Интер Маями и сега феновете с нетърпение очакват пристигането на аржентинската звезда. Въпреки това Меси и новите му съотборници ще имат трудна задача, ако той иска да играе в плейофите в началото на приключението си в САЩ.

Дебютът на Меси

Меси ще пристигне през следващите дни в Маями, тъй като дебютът му с клуба е насрочен за 21 юли срещу Круз Азул в Купата на лигата. Първият му мач в МЛС обаче ще бъде на 20 август, пред своите фенове в срещу Шарлът, в двубой, който ще е началото на интензивна борба за достигане до плейофите.

Към този момент това е нещо, за което изглежда сложно да се мисли, тъй като Интер Маями е на последно място. Отборът, чийто  треньор ще бъде Херардо Мартино, има 16 точки от 19 изиграни мача. Синсинати води в класирането с 44 точки, докато Орландо Сити, последният отбор с директен билет за плейофите, има 31 точки. Монреал и Ди Си Юнайтед имат 26 точки на осмо и девето място, които сега биха играли в кръга с уайлд кард.

Интер Маями ще бъде без Меси в следващите три мача, като бившият играч на Барселона и ПСЖ ще има 12 мача, за да избута клуба в плейофите заедно със Серхио Бускетс.

Два трудни месеца за Интер Маями и Меси

От 20 август до 21 октомври Меси и Интер Маями ще изиграят 12 мача, което се равнява на 36 точки. И въпреки че аржентинецът няма да пристигне с вълшебната пръчица, за да ги спечели всички, това ще бъде силен тласък за техните стремежи към плейофите.

В момента отборът е на 15 точки от местата за плейофите и на 10 точки от местата за уайлд кард, така че изглежда трудно, но има надежда. Сред мачовете, които Меси и компания ще имат, са тези срещу Синсинати и Нешвил, вече първи в Западната конференция, но има и шест мача срещу клубове в същото положение, засега извън плейофите. Наскоро шефът на Интер Маями направи шокиращо признание относно продължителността на преговорите с Меси, като обяви и заплатата му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички