Нигерия гледа към 1/8-финалите на КАН след успех над Судан


Нигерия гледа към 1/8-финалите на КАН след успех над Судан
Снимка: БГНЕС

976 0

Нигерия си осигури участие в 1/8-финалите на Купата на африканските нации, след уверена победа над аутсайдера в група D Судан. "Суперорлите" доминираха в двубоя съвсем очаквано и спечелиха с 3:1, след като съперникът не успя да отправи по-опасни удари към вратата.

Още в 3-ата минута Моузес Симон изведе Самуел Чуквуезе, който не срещна проблеми да преодолее стража на Судан за 1:0. Последваха добри възможности от Уилфред Ндиди, Таиво Ауонийи и Джо Арибо, преди в 45-ата минута Ауонийи с глава да направи 2:0.

В първата атака от второто полувреме Моузес Симон покачи резултата на 3:0 и тотално обезоръжи суданската отбрана. В 68-ата минута Судан получи правото да изпълни дузпа след фал срещу Мустафа Каршом. Зад топката застана Уалиедин Кидир, който вкара почетен гол.

Така Нигерия е начело в групата с актив от 6 точки. Судан има 1 точка и ще трябва да разчита да измъкне нещо от Египет в последния мач от група D. За Нигерия остана двубой с Гвинея-Бисау.

Ето и как беше защитен един от виновниците за гаф на турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички