Нови доказателства застрашиха участието на Еквадор на Световното първенство по футбол


Нови доказателства застрашиха участието на Еквадор на Световното първенство по футбол
Снимка: GettyImages

1998 0

Темата за изхвърлянето на Еквадор от предстоящото Световно първенство по футбол отново е на дневен ред, след като "Daily Mail" представи нови доказателства, че десният бек Байрон Кастийо е роден в Колумбия.

Това се случва два дена преди Апелативната комисия на ФИФА окончателно да се произнесе по случая!

Кастийо взе участие в осем от десетте квалификационни мача за Мондиал 2022, а от федерацията на Чили бяха заявили, че този футболист играе неправомерно за Еквадор. Беше подадена и официална жалба, но тя не беше уважена.

Сега е публикуван запис на разговор отпреди четири години, в който се чува как бранителят признава, че е роден не през 1998 г., а през 1995 г. и че се казва Байрон Хавиер Кастийо Сегура, както пише в колумбийския му акт за раждане, а не както в еквадорския такъв - Байрон Давид Кастийо Сегура.

Десният краен защитник разказва и как е напуснал град Тумако (Колумбия) и е заминал към Сан Лоренцо (Еквадор) в преследване на по-добра кариера. Разкрива и името на бизнесмен, който му е осигурил новата самоличност.

До началото на Катар 2022 не остана много - на 20 ноември е откриването на форума, а в първия ден домакините от Катар трябва да играят точно срещу Еквадор, където се подвизава и бившият нападател на ЦСКА Жорди Кайседо!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички