Нито Алба, нито Бускетс: Кого избра Меси, за да вдигнат заедно трофея за Интер Маями (ВИДЕО)


Нито Алба, нито Бускетс: Кого избра Меси, за да вдигнат заедно трофея за Интер Маями (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3252 0

Суперзвездата на световния футбол Лионел Меси преобрази Интер Маями с идването си. С помощта на бившите си съотборници Жорди Алба и Серхио Бускетс, отборът започна да печели и остави зад гърба си кошмарната серия от едва 2 победи в 13 мача.

Аржентинецът все още не е дебютирал в Мейджър Лийг Сокър (МЛС), като дебютира за Купата на лигите на Северна и Централна Америка. От груповата фаза до самия финал на надпреварата Интер сломи 7 съперника.

На два пъти отборът трябваше да минава и през дузпи - на осминафиналите срещу Далас и на самия финал срещу Нашвил. Меси игра във всички 7 мача, като се разписа във всеки от тях, отбелязвайки общо... 10 попадения.

След спечеления финал пък седемкратният носител на "Златната топка" блесна с красив жест. Меси веднага сложи капитанската лента след идването си, а допреди това с нея бе ДеАндре Йедлин.

След въпросния успех обаче Лео настоя да я сложа на ръката на Йедлин, въпреки че съотборникът му първоначално отказваше. При първото вдигане на трофея, което по традиция се прави от капитана, Йедлин и Меси го сториха заедно.

Освен това Меси повтори голямо постижение от Мондиал 22' с Интер Маями.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички