Нидерландският слабак Екселсиор измъчи Аякс до краен предел преди Лудогорец (ВИДЕО)


Нидерландският слабак Екселсиор измъчи Аякс до краен предел преди Лудогорец (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1248 0

Аякс завърши гостуването си в Ротердам срещу Екселсиор с трудно извоювано равенство 2:2. По този начин нидерландският гранд не показа убедително представяне преди гостуването на родния Лудогорец в Разград в четвъртък (24 август).

Двубоят стартира чудесно за Аякс. Бенджамин Тахирович отправи страховит удар в 19-ата минута, но той премина над напречната греда. Катастрофална грешка 6 минути по-късно обаче доведе до гола на Брайън Броби, който откри резултата с гол за гостите.

4 минути преди края на първата част Броби отново вкара, но този път ВАР се намеси и отмени попадението на нападателя на Аякс. В добавеното време на мача Екселсиор изравни благодарение на Зиебе Хореманс, който преодоля стража на гостите с плътен удар в долния десен ъгъл за 1:1.

Аякс продължи да пропада през втората част, когато в 48' Николас Аграфиотис получи подарък от свой съотборник и направи обрата пълен за домакините - 2:1. Последва тотална доминация на нидерландския гранд, който не спря да пропуска, но в 72' резултатът бе изравнен. 

Дейви Класен получи чудесен пас в наказателното поле и с първия си удар намери долния ляв ъгъл, с който успя да оформи крайното 2:2.

Аякс завърши с равенство преди срещата си с Лудогорец от плейофния кръг за влизане в групите на Лига Европа. Нидерландският гранд ще се изправи срещу "орлите" на "Хювефарма Арена" в четвъртък (24 август) от 21:00 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички