Нидерландия vs. Чехия - най-трудният тест за "лалетата" тепърва предстои


Нидерландия vs. Чехия - най-трудният тест за "лалетата" тепърва предстои
Снимка: Getty Images

1169 0

Време е за 1/8-финалите на Европейското първенство по футбол. Елиминациите в турнира продължават с мачовете Нидерландия - Чехия и Белгия - Португалия. В този материал ще обърнем по-специално внимание на сблъсъка между тимовете на Франк де Бур и Ярослав Шилхави.

КОГА Е МАЧЪТ?

"Лалетата" се изправят срещу "Локомотива" днес от 19:00ч. българско време. Двубоят ще се изиграе на стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща, Унгария, а главен съдия ще бъде руснакът Сергей Карасьов!

НОВИНИ ПРЕДИ СРЕЩАТА

Люк де Йонг ще пропусне мача за "лалетата", тъй като има травма в коляното. За чехите защитникът Борил е наказан за натрупани жълти картони. 

Очакванията са Чехия да играе дълбоко в своята половина и да изчаква шанса си на контраатаки. Тимът вече игра срещу съперници, които налагат своя стил - Англия и Хърватия и може да се каже, че са подготвени за типа футбол на "лалетата".

Нидерландия най-вероятно отново ще заложи на схема с трима централни защитници. На този етап не се забелязва отсъствието на Върджил ван Дайк, но мачът срещу чехите ще бъде първото по-сериозно изпитание за момчетата на Франк де Бур. 

Преди мача треньорът на "лалетата" заяви, че неговият отбор ще трябва да играе на много високо ниво, ако иска да отстрани тима на Чехия, който вече е доказал, че може да се бори с най-силните. Наставникът на "Локомотива" пък отбеляза, че неговият щаб е свършил много добра работа и е разучил силните и слаби страни на противника! 

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА ЕВРО 2020!

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Нидерландия записа три победи в своята Група "С" - 3:2 срещу Украйна, 2:0 срещу Австрия и 3:0 срещу Северна Македония. Чехия стартира Евро 2020 с победа над Шотландия с 2:0, но след това записа равенство с Хърватия и загуби от Англия с 0:1. Чехите събраха актив от 4 точки и се класираха на осминафиналите като един от 4-те най-добри трети отбори в шестте групи!

ЕВЕНТУАЛЕН 1/4-ФИНАЛ

Победителят от тази двойка ще срещне на четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол отбора на Дания, който вчера разгроми Уелс с 4:0! (ВИДЕО и СНИМКИ от този мач)

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Нидерландия:

Стекеленбург, Думфрис, Де Лихт, Де Врай, Блинд, Ван Аанхолт, Де Йонг, Де Роон, Вайналдум, Депай, Мален

Чехия:

Вацлик, Цоуфал, Челустка, Калаш, Кадержабек, Соучек, Холеш, Масопуст, Барак, Янкто, Шик

КОИ БГ ТЕЛЕВИЗИИ ще излъчват 1/8-финалите?

ИГРАЧИ НА ФОКУС

Жоржиньо Вайналдум - въпреки че Мемфис Депай обира повечето медийно внимание, бившият играч на Ливърпул има основна роля в отбора и дори реализира 3 попадения на Евро 2020. Той има повече свобода на терена от тази, която Юрген Клоп му предоставяше и по всичко личи, че се чувства много добре на "зеления" килим.

Патрик Шик - футболистът, който вкара гол от центъра... Нападателят се разписа три пъти в трите мача на Чехия и дори вкара дузпа с разбит и кървав нос - достатъчен атестат за неговата мотивация на Европейското първенство по футбол. Разбира се, не трябва да забравяме и Томаш Соучек, който през сезон 2020/21 във Висшата лига доказа, че може да бележи голове и да раздава асистенции за Уест Хям!

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ

- Двата тима са се срещали общо 11 пъти в историята!

- Нидерландия е спечелила САМО 3 от тези двубои...

- Чехия пък е записала 5 победи над "лалетата".

- Последният мач между двата отбора бе на 13 октомври 2015 година - тогава чехите побеждават с 3:2 като гости в мач от квалификациите за Евро 2016!

- 5 от общо 11 мача между тези отбори са завършвали с над два гола и половина.

ПРОГНОЗА ЗА МАЧА

Нидерландия 3:1 Чехия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички