Нидерландия показа пробойни, но загря за Евро 2024 с разгром срещу Шотландия (ВИДЕО)


Нидерландия показа пробойни, но загря за Евро 2024 с разгром срещу Шотландия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1400 0

Нидерлания победи Шотландия с 4:0 в приятелски мач. Попаденията за "лалетата" отбелязаха Тижани Райндерс в 40', Жоржиньо Вайналдум 72', Ваут Вегхорст в 84' и Донийл Мален две минути по-късно. Това бе проверка и за двата тима преди Евро 2024, на което ще вземат участие през лятото в Германия.

Шотландците имаха неблагоприятен жребий и ще бъдат в група ” заедно с домакините от Германия, както и с коравите селекции на Унгария и Швейцария. Нидерландците ще са срещу Франция, Австрия, която в квалификациите показа, че може и да е непредсказуем съперник, който наказва, както и победителят от плейоф в поток А между съставите на Гърция и Испания.

Именно и заради това двамата селекционери показаха, че няма да пестят сили и се виждаха куп звезди в двата състава. И все пак началото не бе особено пъстро, като липсваха по-опасни ситуации.

В 18' Шотландия можеше да открие. Флекен успя да сложи ръка, за да избие удар на Кристи, но и гредата му помогна. Постепенно Нидерлания наложи контрол върху топката, но все пак Шотландия изглеждаше, че има по-опасни атаки.

5 минути преди края на полувремето отборът на Роналд Куман успя да поведе в резултата. Тижани Райндерс с мощен удар от над 20 метра вкара за 1:0.

През второто полувреме, до около 60-та минута, Шотландия се държеше добре в двубоя и дори търсеше изравняване. Шанкленд се оказа сам срещу Флекен, стреля, нацели гредата и топката отлетя нависоко. В 72' "лалетата" укротиха устрема на гостите. Вайналдум вкара гол след центриране на Коди Гакпо, като влияние оказаха и смените в защита за шотланците.

В края на двубоя играта на домакините потръгна по начина, по който иска Куман и това доведе до още два гола. В 84' Ваут Вегхорст направи 3:0след центриране от Веерман.Крайният резултат оформи Дониел Мален. Той се възползва от асистенция на Райндерс. Само след четири дни във Франкфурт Нидерландия ще има по-сериозен опонент в лицето на домакина на Евро 2024 Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички