Незачетеният гол на Украйна срещу Англия, наложил промяна в правилата (ВИДЕО)


Незачетеният гол на Украйна срещу Англия, наложил промяна в правилата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

78498 0

Последният четвъртфинал на Европейското първенство по футбол противопоставя съставите на Украйна и Англия. А последният случай, в който тези две страни играха една срещу друга на континенталния турнир, бе през 2012 година.

Тогава "трите лъва" спечелиха с минималното 1:0 в груповата фаза, а двубоят се игра в Украйна, която бе домакин на форума (заедно с Полша). Срещата обаче бе маркирана от много груба съдийска грешка, ощетила домакините.

Тогава в двубоя Марко Девич бе изведен срещу Джо Харт, залъга противниковя бранител и стреля, като топката се отклони в стража и отскочи нагоре, след което заплашително се насочи към мрежата, преди Джон Тери да я избие.

Още в реално време обаче останаха сериозни съмнения, че топката е минала с целия си обем голлинията, а повторенията впоследствие затвърдиха това мнение и ясно се видя, че попадението трябваше да бъде зачетено за домакините.

След онзи мач президентът на ФИФА Сеп Блатер използва личния си профил в социалната мрежа и заявява: "След снощния мач технологията за голлинията вече не е алтернатива, а необходимост". Не минава много време, преди тя да бъде въведена официално.

След като видите попадението, може да се насочите към специалния материал с най-интересните и причудливи факти за Евро 2020, които ще ви изумят! 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


СНИМКИ: Денят, в който НЛО прекъсна мач в Италия

Преди 67 години футболен мач във Флоренция, Италия, беше прекратен в самия му разгар. Футболисти и зрители...

Реклама

Най-четени новини


виж всички