Невиждан срам за Гърция – падна от 187-ия в света


Невиждан срам за Гърция – падна от 187-ия в света

2078 0

Гърция написа една от най-срамните страници в своята футболна история, след като бе препъната от абсолютния аутсайдер в група F – Фарьорските острови. Отборът на Клаудио Раниери отстъпи с 0:1 на островитяните, които са под номер 187 в ранглистата на ФИФА и нямаха победа вече 13 години.

Поражението прати „елините” на дъното в класирането в групата с една спечелена точка, а джуджето, взело скалпа им тази нощ, ги изпревари и вече е предпоследно.

Тимът на Ларс Олсен влезе в мача с три поредни загуби зад гърба си, но успя с воля и хъс, както и с изявите на своя вратар, да стигне до щастливата победа. През първата част гърците бяха тимът, който повече търсеше път към вратата на съперника, но Панайотис Коне и Христодолопулос пропиляха открилите се пред тях шансове. Фарьорите пък нацелиха гредата в 17-ата минута.

Тимът от островната държава влезе по-силно в мача след почивката, но в 51-ата минута пак нацели гредата. Така се стигна до 61-ата минута на мача, в която Едмудсон се превърна в герой за своята страна, пронизвайки Карнезис с шут по диагонала за 1:0.

Гърция впрегна всички сили, за да избегне унизителното поражение, но серия добри спасявания на фарьорския страж Нилсен отчаяха атакуващите й футболисти.

В другия мач от групата Румъния спечели битката за първото място срещу Северна Ирландия, побеждавайки с 2:0. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички