Неймар вкара 68-и гол за Бразилия и задмина Роналдо - пред него остана само Краля Пеле


Неймар вкара 68-и гол за Бразилия и задмина Роналдо - пред него остана само Краля Пеле
Снимка: Getty Images

9661 0

Голът на Неймар за Бразилия при победата над Перу с 4:0 в турнира Копа Америка бе под №68 в кариерата на бразилеца и с него той задмина легендата на Реал Мадрид - Роналдо!

Неймар стигна до "кота 68" в рамките на 107 мача и вече прави сериозна заявка за вечния трон, на който седи Краля на футбола Пеле. Легендата на Сантош е голмайстор №1 на Бразилия със 77 попадения в 92 мача.

Това означава, че точно 10 гола делят нападателя на ПСЖ от това да подобри рекорда на великия Пеле.

"За мен очевидно е голяма чест да бъда част от историята на бразилския отбор. За да бъда напълно честен, мечтата ми винаги беше да играя за Бразилия, да нося тази фланелка. Никога не съм си представял, че ще достигна тези цифри. За мен това е много емоционално, преживях много неща през последните две години, трудни и сложни неща и тези цифри не са нищо в сравнение с щастието, което получавам от представянето на страната си и семейството си. Преживяваме необичайно време, много трудно за целия свят. Трябва да бъдем пример за всеки, да зарадваме някого е огромно удоволствие", заяви Неймар след края на мача срещу Перу.

"Днес той направи още една крачка към моя голмайсторски рекорд за националния отбор. И се радвам да стигне там, със същото чувство, което изпитвам, откакто го видях да играе за първи път", написа пък Пеле в своя профил в една от социалните мрежи.

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА за КОПА АМЕРИКА можете да откриете в тази връзка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички