Недопустимата грешка на Пикфорд за Англия на Европейското, която в друг случай можеше да е фатална (ВИДЕО)


Недопустимата грешка на Пикфорд за Англия на Европейското, която в друг случай можеше да е фатална (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

12725 0

Националният отбор по футбол на Англия продължава пътя към голямата си мечта - да триумфира на домашната сцена ("Уембли") с трофея от Европейското първенство по футбол. "Трите лъва" се класираха за полуфиналите след разгром над Украйна с 4:0.

Така те затвърдиха прекрасната си серия от 10 поредни мача без загуба, в които са записали 9 победи и 1 равенство и са допуснали само едно попадение в своята врата. Не по-малко впечатляващ е фактът, че все още никой тим на Евро 2020 не е успял да вкара на Джордан Пикфорд. Това опитаха Хърватия, Шотландия, Чехия, Германия и Украйна.

Вратарят се отчете с някои много добри намеси в тези срещи, но и с някои грешки. Най-фрапантната такава дойде в последния двубой - четвъртфиналният мач срещу Украйна. За негово щастие тя се случи при комфортен аванс за "трите лъва".

Така и дори и да се бе стигнало до попадение, то изобщо нямаше да повлияе на крайния изход. Въпреки това идва като предупреждение, че нещата в отбрана не са напълно изрядни въпреки впечатляващата серия, като тази неточност можеше да се окаже фатална в друг случай.

Самата грешка дойде, когато украинците опитаха бърза контраатака и бе отправено дълго подаване, което наложи излизането на Пикфорд много далеч от своята голлиния. Стражът на Евертън излезе навреме, но след това контактът с топката бе потресаващ и тя остава във владение на противниковия тим, който обаче не съумя да се възползва. Вижте ситуацията във видеото по-долу.

А как мач от Евро 2012 между Украйна и Англия и незачетен гол доведоха до една от най-значителните промени във футбола (ВИДЕО)?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички