Не играч, а съсобственик стана Ибрахимович на шведския Хамарби


Не играч, а съсобственик стана Ибрахимович на шведския Хамарби
Снимка: Getty Images/Guliver

2020 0

Шведският нападател Златан Ибрахимович напусна ЛА Галакси в края на сезона в МЛС и от тогава не спират спекулациите за неговото бъдеще. Последната такава, пусната лично от Ибра, бе, публикация в Instagram, на която се вижда фланелка на шведския Хамарби, на която е изписано „Ибрахимович“.

Това веднага породи асоциации, че това ще е новият му отбор, но се оказа, че далеч не е така. Ибрахимович е станал съсобственик на шведския отбор.  Компанията AEG държи 45% от акциите на шведския тим, като шефовете обявиха, че са продали половината си акции в клуба на Ибрахимович.

Американската компания притежава и ЛА Галакси, което обяснява причината двете страни да са в топли отношения за преговори. "Хамарби е страхотен клуб, с верни фенове и клубна история за уважение не само на територията на Стокхолм, но и цяла Швеция“, заяви Ибрахимович. Хамарби финишира на третото място в шведската лига миналия сезон, наравно по точки с втория Малмьо.

Изпълнителният директор и президент на „AEG”Дан Бекърман заяви: "Хамарби е един от най-старите клубове в шведския футбол и ние вярваме, че идването на Златан Ибрахимович в клуба, един от най-уважаваните и опитни футболисти, ще открие нови възможности пред Хамарби. Нашата компания няма да продава останалите си акции от клуба и ще работи, редом с Ибрахимович, за развитието му". А снимката, която Ибра пусна в профила си - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички