Най-зрелищният и "невъзможен" гол в последните секунди в историята на футбола (ВИДЕО)


Най-зрелищният и "невъзможен" гол в последните секунди в историята на футбола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9503 0

По време на мача за Купата на Ирландия се стигна до една от най-зрелищните развръзки, които светът на футбола някога е виждал. Тя се осъществи на срещата между втородивизионния Атлон Таун и елитния Уотърфорд.

Отборът от първото ниво на футбола в Ирландия поведе с 2:0 до 53-ата минута, но въпреки това домакините осъществиха пълен обрат (межди 75' и 88'), а с основна заслуга за това бе дебютантът Глен МакОули, който реализира две дузпи.

В крайна сметка обаче двубоят бе доведен до продължения след изравнителен гол в 91-ата минута за гостите. Само две минути след началото на продълженията те вкараха ново попадение и отново се оказаха лидери в резултата.

Мачът вървеше в полза на Уотърфорд, но при център за Атлон Таун се стигна до изумително развитие - топката отново бе МакОули. Неговите съотборници тръгнаха напред и очакваха дълго подаване, но той реши директно да стреля зад централната линия. И успя! Оформи своя хеттрик и вкара мача в дузпи.

За огромно негово (както и на отбора) съжаление обаче приказката им приключи дотам. Самият той вкара и при дузпите, но цели трима негови съотборници пропуснаха, а едновременно с това елитният отбор бе безгрешен и в крайна сметка се класира за осминафиналите.

Вижте невероятното изпълнение на МакОули, който логично бе избран и за играч на мача, във видеото по-долу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички