Най-великото "гмуркане" за дузпа - със задно салто (ВИДЕО)


Най-великото "гмуркане" за дузпа - със задно салто (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11867 0

Бразилски футболист изобрети цяло ново "гмуркане" (както е популярно да се нарича умишлената симулация), за да е сигурен, че главният арбитър ще отсъди дузпа в полза на неговия отбор - бразилският Сантош.

Отборът бе в средата на битка за оцеляване и в крайна сметка завоюва така важния успех с 2:0 над Ред Бул Брагантино. Мариньо отбеляза откриващото попадение в 28-ата минута, но моментът на мача, в който същият играч бе замесен, дойде по-късно.

Дълбоко в добавеното време на срещата номер 11 бе в наказателното поле, направи движение, след което опонентът му се "изхвърли", но все пак посегна с крак, за да опита да стигне до топката - неуспешно.

При това му действие той закачи Мариньо. Атакуващият футболист на Сантош явно не е бил сигурен, че този контакт ще е достатъчен за дузпа и направи нещо, което на пръв поглед изглежда комично - предно салто, за да е сигурен, че реферът ще отсъди дузпа.

В крайна сметка това проработи и главният съдия посочи бялата точка за изпълнение на 11-метров наказателен удар. Уругвайският полузащитник Карлос Санчес се нае с изпълнението и се разписа. С успеха Сантош вече е на 13-о място в бразилската Серия А - 5 точки над зоната на изпадащите след 38 изиграни срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички