Най-великият ирански футболист Али Даи е поредният арестуван покрай размириците в страната


Най-великият ирански футболист Али Даи е поредният арестуван покрай размириците в страната
Снимка: GettyImages

1377 0

Най-великият футболист в историята на Иран - Али Даи, е бил арестуван в своята родина, поради участие в неспирните протести на жените в страната, целящи да свалят настоящото правителство.

Масовото недоволство в държавата е породено от трагичната смърт на Махса Амини. Тя почина при неясни обстоятелства в болница, малко след като беше арестувана, поради това, че не носи хиджаб. 

След случилото се последва вълна от протести в Иран, при които са били убити най-малко 41 души. Случилото се намери отзвук в цял свят, а милиони хора пожелаха свалянето на режима в страната. 

Легендарният бивш играч и треньор е именно един от тях. Той се обяви в подкрепа на протестиращите. Неотдавна той остана без своя паспорт, а по-късно е и арестуван в родния град на Амини - Сакезу.

Даи има на сметката си 107 мача в германската Бундеслига с екипите на Байерн, Херта и Арминия. С националния отбор на Иран пък има невероятните 149 срещи и 109 попадения, както и 2 участия на Световни първенства (Франция 1998 г. и Германия 2006 г.).

Ето как националният тим на страната подкрепи правата на жените

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички