Най-добрите срещу най-скъпите: Само четирима играчи попадат в двата състава


Най-добрите срещу най-скъпите: Само четирима играчи попадат в двата състава
Снимка: GettyImages

2828 0

Според ново проучване на испанското издание Marca само четирима играчи в световния футбол принадлежат към "Най-добре платените XI" и "Най-добрите XI". Както знаем, заплатите във футбола излизат извън контрол и печеленето на стотици хиляди английски лири всяка седмица вече е норма за топ играчите.

Но дали най-високите заплати във футбола се дават на най-добрите играчи в световния футбол? Накратко, отговорът е не. Нека първо да разгледаме най-добре платените XI в световния футбол и да видим кои играчи си прибират тези мега договори.

Най-добре платената единайсеторка в световния футбол:

Вратар - Давид де Хеа (19 милиона евро)

Защитник - Ашраф Хакими (13 милиона евро)

Защитник - Рафаел Варан (17 милиона евро)

Защитник - Калиду Кулибали (15 милиона евро)

Полузащитник - Еден Азар (25 милиона евро)

Полузащитник - Кевин Де Бройне (23 милиона евро)

Полузащитник - Андрес Иниеста (23 милиона евро)

Полузащитник - Лионел Меси (40 милиона евро)

Крило - Килиан Мбапе (72 милиона евро)

Крило - Неймар (44 милиона евро)

Нападател - Кристиано Роналдо (200 милиона евро)

Обща заплата: 491 милиона евро.

Договорът на Де Хеа с Манчестър Юнайтед изтича следващия сезон и е малко вероятно той да успее да договори подобна заплата, ако иска да остане на "Олд Трафорд". Друг играч на Ман Юнайтед в защита - Варан, който прибира 17 милиона евро всяка година. Той вероятно е спечелил тези пари малко повече от Кулибали. Той не е направил много в Челси, за да спечели своите 15 милиона евро. Хакими има най-ниската заплата в отбора от 13 милиона евро.

Вероятно най-големият случай на "кражба на прехрана" в този отбор е Азар, който печели 25 милиона евро в Реал Мадрид въпреки трудностите си. Това е повече от Де Бройне, който е може би най-добрият полузащитник в световния футбол в момента. Иниеста, който все още играе за Висел Кобе на 39 години, печели същото като играча на Ман Сити. Меси попада в XI с доходоносния си договор в Пари Сен Жермен, който изтича през лятото.

Предните трима печелят повече от 300 млн. евро помежду си – въпреки че заплатата на Роналдо в Ал Насър съставлява две трети от това. Роналдо е най-добре платеният футболист в историята, но на 38 години вече не може да се смята за един от най-добрите в света. Мбапе обаче може и той прибира доста сладките 72 милиона евро в ПСЖ, а неговият съотборник Неймар прибира 44 милиона евро.

Най-добрата единайсеторка в световния футбол

Вратар - Тибо Куртоа (8 милиона евро)

Защитник - Ашраф Хакими (13 милиона евро)

Защитник - Едер Милитао (7 милиона евро)

Защитник - Роналд Араухо (7 милиона евро)

Защитник - Алфонсо Дейвис (11 милиона евро)

Полузащитник - Кевин Де Бройне (23 милиона евро)

Полузащитник - Лука Модрич (12 милиона евро)

Крило - Лионел Меси (40 милиона евро)

Крило - Винисиус(10 милиона евро)

Нападател - Килиан Мбапе (72 милиона евро)

Нападател - Ерлинг Холанд (20 милиона евро)

Обща заплата: 223 милиона евро

Наскоро Marca проведе директна битка за определяне на най-добрите XI в световния футбол с участието на повече от 100 000 привърженици. Куртоа получи вота при вратарите и може да има много малко аргументи. Той получава по-малко от половината от заплатата на Де Хеа.

Хакими е първият от четиримата играчи, които играят и в двата състава, като Милитао от Реал Мадрид и Араухо от Барселона печелят по 7 милиона евро в центъра на отбраната. Дейвис се вписва като ляв бек.

Де Бройне е вторият играч и в двата състава, заедно с Модрич в центъра на полузащитата. Меси и неговата заплата от 40 милиона евро също е в "Най-добрите“" XI. Най-малко платеният играч  е Винисиус със „само“ 10 милиона евро на година. Бразилецът наистина трябва да поиска увеличение на заплатата. Мбапе е четвъртият и последен играч, който участва и в двата отбора със своята заплата от 72 милиона евро. Това прави Холанд като недостатъчно платен със заплатата му от 20 милиона евро в Ман Сити. Наскоро бе обявен и топ 10 на най-богатите спортисти, където попадат и Меси и Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички