Какво правят футболистите в свободното си време


Какво правят футболистите в свободното си време
Снимка: https://pxhere.com/

2252 0

Понякога имаме шанс да надникнем в живота на футболистите и всичко, което виждаме, е изтощителният режим, нещата, които не могат да ядат или пият и безбройните жертви, които тези спортисти правят за нашето забавление през уикенда. Често нямаме представа какво друго занимава атлетите извън техните професионални занимания. Истината е, че повечето от тях, като нас обикновените хора, имат своите интереси отвъд футбола и това не пречи на тяхната работа, а напротив, те успяват да черпат вдъхновение и спокойстиве и от своите хобита. Трудно можем да си представим напрежението от това да практикуваш своята професия пред милиони зрители и критици от цял свят, но хобитата на тези спортисти не са "извънземни" и всеки един от нас може да ги практикува. 

Риболов, голф, екстремни спортове и развиването на странични бизнеси са само малка част от това, което футболистите обичат да правят извън времето си на терена. Повечето от вас вероятно знаят за футболните изяви на Жерар Пике, но знаете ли за страстта му към покера? Неговите приходи от играта на карти го поставят в Топ 30 за всички времена на играчи печелищи от игра на живо в Испания. Той не е просто обикновен играч, а някой, от който дори най-посветените и трудолюбиви хора в играта могат да черпат мотивация и вдъхновение. През 2019 г. Европейското покер турне се проведе в Барселона и Жерард Пике бе поканен на едно от най-очакваните еднодневни събития в тура. За допънителна изненада на участиниците, Артуро Видал, съотборник на Пике по това време в Барселона, също се присъедини към масата. Пике завърши 2-ри, а Видал 5-ти, като те утвърждават мястото си сред едни от най-добрите знаменитости любители на тази игра.

Кристиано Роналдо е може би един от най-известните хора в света. Instagram последователите му са над 270 милиона. Много е трудно да си представим как този човек може да бъде дори близо до ежедневието на нормалния човек. Когато преминава от Спортинг Лисабон към Манчестър Юнайтед, младият Кристиано трябва да научи английски много бързо, за да може да се адаптира към новия отбор и културата на живот в Манчестър. Съотборниците му подарили за Коледа видео версия на Бинго и оттогава Роналдо е луд фен. Бингото му помага да научи числата и някои фрази, които може да използва в ежедневието си, а играта също има ефект върху аклиматизацията му в новата страна. До ден днешен Кристиано Роналдо споделя любовта си към бингото и обяснява, че обича да чака последното число, което да завърши неговото „бинго“. Играта му доставя удоволствие, а и му помага с аклиматизацията в новата страна.

Осемкратен шампион на Испания, четири пъти победител в Шампионската лига, Световен шампион и две европейски първенства спечелени с Испания. Чави Ернандес е може би най-точното олицетворение на златното поколение на Испания и Барселона. Неговите вълшебни пасове, контрол и изключително четене на играта, го превърнаха в този гений на футбола, който е боготворен, както в страната си, така и по цял свят. Не е изненадващо, че хобито му e нестандартно, нали? По време на своята кариера като играч в Барселона, той обича да ходи в планините на Каталуния за диви гъби. Всъщност, това е не само хобито му. Съотборниците на Чави споделят, че „маестрото“ е можело да разпознае почти всеки тип дива гъба известна на човека. Въпреки че пътят му към мениджмънта е много по-различен от този на играч, единственото нещо, което му липсва като треньор на Ал-Садд е почвата за дивите гъби. Всички сме съгласни, че на дивите гъби ще им е малко трудно да растат в катарската пустиня. 

Единсон Кавани поддържа своето хоби живо, въпреки че се премества в Манчестър Юнайтед. Наскоро той публикува в социалните медии, че се наслаждава на риболов, дни и часове преди мач. Разбира се, много интересен начин да намери спокойствие и да се концетрира и съдейки по това, че той отбеляза гол в мача след този пост, можем да приемем, че хобито му се отплаща дори на терена.

Всички можем да вземем пример от тези играчи. Въпреки професионализма в кръвта си и несравнимото желание за успех, дори най-големите състезатели имат нужда да се откъснат и да излязат от терена, както физически, така и психически. Вероятно затова тези, които намират баланса между своята професия и нещата, които обичат, постоянно намират успеха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички