"Наистина го мисля": Ерлинг Холанд оцени шансовете си срещу Лео Меси за "Златната топка"


"Наистина го мисля": Ерлинг Холанд оцени шансовете си срещу Лео Меси за "Златната топка"
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

3864 0

Суперзвездата на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, сподели очакванията си за битката за "Златната топка", за спечелването на която самият той е един от тримата фаворити.

"Вярвам в себе си"!

Противно на всеобщите очаквания и прогнози, норвежкият голмайстор сподели, че вярва, че може да надвие основните си конкуренти Лео Меси и Килиан Мбапе в борбата за най-ценното индивидуално отличие във футбола.

"Вярвам в себе си, наистина. Знам, че все още мога да се подобря много, още съм млад. Но да, тази година имам шанс", коментира уверено таранът пред "France Football". 

Представянето на Холанд и Меси

Норвежецът изигра наистина впечатляваща кампания с екипа на Манчестър Сити. За "гражданите" той записа впечатляващите 58 гола и 10 асистенции във всички турнири, печелейки Шампионска лига, Висшата лига, ФА Къп и Суперкупата на УЕФА. Освен това, голаджията се поздрави с наградата "Играч номер 1 на Европа", както и с голмайсторския приз в елита на Англия.

На среща обаче има сериозна конкуренция в лицето на Лео Меси. Аржентинецът осъществи така мечтания триумф със своята родина на Световното първенство в Катар, за което грабна и "Златната топка" на турнира. Освен това, "ла пулга" се отличи и с 20 попадения и 21 голови подавания с екипа на ПСЖ.

Феновете са разделени по въпроса дали Меси трябва да вдигне рекордната си осма награда, или Холанд първата си такава. "France Football" ще обяви това на 30-ти октомври.

Не на същото мнение като възпитаника си обаче е треньорът на тарана в националния отбор на Норвегия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички