Надпреварата за "Златната топка" става все по-интересна


Надпреварата за "Златната топка" става все по-интересна
Снимка: Gulliver/GettyImages

2768 0

С отпадането на Кристиано Роналдо и Лионел Меси още на осминафиналите в Шампионска лига сякаш битката за "Златната топка" през тази година става още по-нагорещена и непредвидима. След като през 2020 година наградата на бе връчена, а най-разочарован от това остана Роберт Левандовски, който бе големият фаворит, тази година призът се завръща.

Двамата доминиращи в последните години Роналдо и Меси далеч не изглеждат като фаворити за спечелването на наградата, още повече, че изглежда доста вероятно Ювентус и Барселона дори да не спечелят и местните си първенства, като двата тима са най-близо до купите в страните си, очаквайки финалните мачове.

Тазгодишната "Златна топка" може да сложи началото на нова ера във футболната история, като не изглежда невъзможно Кристиано и Лионел вече да се спечелили последните си призове. Сред основните фаворити на букмейкърите е звездата на ПСЖ Килиан Мбапе. На второ място идва Роберт Левандовски, който просто не спира да вкарва.

Разбира се, не трябва да изключваме и Ерлинг Холанд, който е поредното "чудовище" на новата генерация. Неймар очакваше търпеливо с години, за да бъде коронован като най-добър в света, но контузиите вече го погнаха през 2021 година и ще трябва да направи ударно завръщане, ако иска да има шансове.

Дори Луис Суарес може да бъде сред претендентите, ако изстреля Атлетико (Мадрид) до титлата в Ла Лига. Той обаче ще трябва да помогне на тима и в Шампионска лига, за да обърне Челси ("сините" спечелиха с 1:0 първия мач) и да продължи към четвъртфиналите. Кевин де Бройне, Бруно Фернандеш и Хари Кейн също са сред кандидатите, макар и техните шансове да изглеждат много, много по-малки в сравнение с тези на гореизброените.

Материалът е на испанското издание "Марка".

А кои са деветте рекорда, които Ерлинг Холанд подобри на 20 години?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички