Каква роля изиграха контузиите върху Висшата лига след Световното първенство в Русия?


Каква роля изиграха контузиите върху Висшата лига след Световното първенство в Русия?
Снимка: Getty Images/Guliver

2765 0

Британското издание "Telegraph Sport" с помощта на "PremierInjuries.com" направиха разследване, за да проверят каква част от контузиите през този сезон във Висшата лига, може да са породени от изминалото Световно първенство в Русия. При проучването за взети под внимание всички отбори достигнали 1/4-финалите, а това са Франция, Хърватия, Белгия, Англия, Бразилия, Уругвай, Русия и Швеция.

В тези отбори са играли общо 48 представители на Премиършип, които в хода на сезона са претърпели общо 75 различни контузии. 39 от тези 48 футболисти играха и на 1/2-финалите, а контузиите между тях са 66.

Причина за проблемите на играчите е малкото време за почивка, което имаше след края на Мондиал 2018. Точно това се смята и за основната причина за тези контузии. Най-често травмите са свързвани с разтежения на мускули. Този вид травми са държали играчите общо 528 мача извън терените. 

ИГРАЧИТЕ НА ЛИВЪРПУЛ СА ВКАРАЛИ ПОВЕЧЕ НА АЛИСОН ОТ ДРУГИТЕ ОТБОРИ В АНГЛИЯ ЗА ПЕРИОД ОТ 1 ГОДИНА

След последния изигран кръг, във Висшата лига има 105 контузени играчи от 20-те различни отбора. Градските съперници Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са с по 9 контузени футболисти. А не трябва да забравяме, че с наближаването на Коледа, в Англия мачовете отново ще зачестят. Ще има отбори на Острова, които ще трябва да изиграят 4 мача за 9 дни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички