Левандовски надви Меси и Салах за приза Футболист на годината на ФИФА!


Левандовски надви Меси и Салах за приза Футболист на годината на ФИФА!
Снимка: Getty Images

4186 0

Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски бе избран за втора поредна година за Футболист №1 на годината на ФИФА! Полякът изпревари носителя на "Златната топка" Лионел Меси и звездата на Ливърпул Мохамед Салах, които бяха другите двама номинирани за наградата.

След като не успя да вземе "Златната топка", Левандовски получи признание от ФИФА и от всички капитани и треньори на националните отбори, които са дали вота си в анкетата. Полякът спечели наградата и през миналата година, а през 2019-а носител бе Лео Меси.

В Идеалния отбор на ФИФА попаднаха четирима нападатели - Меси, Левандовски, Холанд и Роналдо, като странната постройка 3-3-4 разбуни духовете в социалните мрежи. Идеалният отбор: Донарума, Алаба, Диаш, Бонучи, Жоржиньо, Канте, Де Бройне, Роналдо, Левандовски, Холанд, Меси.

За треньор на годината бе избран мениджърът на Челси Томас Тухел, който изведе "сините" до триумф в Шампионска лига. Той изпревари мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола и селекционерът на Италия Роберто Манчини.

Стражът на Челси Едуар Менди бе избран за най-добър вратар през 2021 година. Менди, който спечели Шампионска лига, изпревари Мануел Нойер и Джанлуиджи Донарума.

Наградата "Пушкаш" за най-красив гол отиде при Ерик Ламела за попадението му срещу Арсенал през миналия сезон.

Националният отбор на Дания и медицинският екип, спасил живота на Кристиан Ериксен на Евро 2020, бяха удостоени с наградата за феърплей.

Специална награда на церемонията получи и Кристиано Роналдо, като португалецът получи своя приз лично в студиото. Впечатление направи, че Роналдо получи наградата си последен - след големия победител Роберт Левандовски.

ПРЕДИ ЦЕРЕМОНИЯТА:

Роберт Левандовски бе избран за играч на годината от ФИФА през 2020 година, а през 2019-а наградата бе спечелена от Меси. Двамата водиха ожесточен спор и в анкетата на "Франс Футбол", но в крайна сметка "Златната топка" отиде при Меси за рекорден 7-и път.

Освен играч на годината, ФИФА ще избере и най-добър треньор, най-добър вратар, идеален състав на годината, както и ще връчи наградата "Ференц Пушкаш", която отличава най-красивия гол за годината. Всички номинирани за наградите на ФИФА вижте ТУК!

Наградата на Световната федерация по футбол се присъжда след гласуване на капитаните и треньорите на всички национални отбори. Как гласува капитанът на националния отбор по футбол на България, вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички