Десподов наказваше, но страдаше: Динамо Загреб е кошмар за крилото, но и мишена за ПАОК


Десподов наказваше, но страдаше: Динамо Загреб е кошмар за крилото, но и мишена за ПАОК
Снимка: Lap.bg GettyImages Колаж: Sportlive.bg

2021 0

ПАОК научи своя следващ съперник в Лигата на конференциите. Гръцкият гранд с футболист номер 1 на България за изминалите 2 години - Кирил Десподов, ще трябва да се разправя с Динамо Загреб.

Това отреди жребият за 1/8 финалите в третия по сила европейски клубен турнир. Така "черно-белите" ще играят с един неособено добре познат противник. Той обаче не е такъв за родния състезател.

Кирил Десподов срещу Динамо Загреб

Още: Български провал, гръмки резултати и ясни печеливши в плейофния кръг на Лигата на конференциите

Капитанът на националния ни отбор има горчив спомен от двубоите си със "сините". Въпреки че се представя на ниво в предходните си дуели с хърватския тим, никога не излиза печеливш.

Десподов играе срещу Динамо Загреб два пъти и то сравнително скоро - през изминалия сезон в евротурнирите с Лудогорец. През лятото на 2022-ра година разградчани мерят сили с именития си съперник в третия квалификационен кръг на Шампионска лига.

Динамо Загреб нашамари Лудогорец с Кирил Десподов, но ПАОК е тук, за да помогне

"Орлите" отпадат след 1:2 в Разград и 4:2 в реванша в хърватската столица. Именно Десподов бележи двата гола за "зелените" в решаващата среща, които обаче се оказват твърде недостатъчни. Така родният гранд бива отстранен от турнира.

Лъч светлина

Още: Наказвал Манчестър Сити отнася гнева на феновете на ПАОК след отпадането (ВИДЕО)

Ситуацията при ПАОК обаче изглежда различна. "Черно-белите" също са се срещали веднъж със "сините", но печелят и в домакинския, и в гостуващия си мач с тях. 

Това се случва през сезон 2010/11-а година, когато двата отбора попадат в Група "D" на Лига Европа. Гръцкият тим на два пъти печели минимално, гарантирайки си продължаване напред. 

ПАОК очаквано отнесе строго наказание, клубът реагира с атака по държавата

За 204 дни Десподов провали Лудогорец и ПАОК с еднотипното си изпълнение на дузпи (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички