Митрович спаси Сърбия от голям резил срещу Азербайджан, Кипър с важен успех над Словения


Митрович спаси Сърбия от голям резил срещу Азербайджан, Кипър с важен успех над Словения
Снимка: Getty Images/Guliver

1035 0

Изиграха се поредните двубои от този цикъл световни квалификации. В двата най-ранни мача от днешния ден се стигна до две минимални победи - Сърбия надделя с 2:1 като гост на Азербайджан, докато Кипър взе важни 3 точки срещу Словения у дома.

Успехите и за двата тима са много важни, като това важи в по-голяма степен за западната ни съседка, която ще се бори с Португалия за първото място в група А, което дава право на директно участие на Мондиал 2022. Сърбите бяха близо до издънката, след като до 81-ата минута резултатът бе равен. Тогава обаче се разписа нападателят на Фулъм Александър Митрович.

Именно той бе дал аванс на своя отбор още в 16-ата минута, но след това Макхмудов бе изравнил резултата за домакините с гол от дузпа в 59-ата минута. За азерите това е второ поражение, като в предишния мач допуснаха нова минимална загуба от другия фаворит в групата - Португалия (0:1). Кристиано Роналдо и компания играят по-късно срещу Люксембург в опит да си върнат лидерската позиция. Там сега е Сърбия с 3 точки повече, но и мач аванс.

В група Н пък Кипър надделя над Словакия, записвайки първа победа в тези квалификации, и поне временно се изкачи до второто място. Единственият гол в мача бе дело на Йоанис Питас в 42-рата минута. Още днес обаче и Хърватия, и Словакия имат шансове да изместят Кипър от комфортната позиция. Финалистът от последния Мондиал приема у дома Малта, докато Словакия домакинства на Русия - лидерът в групата с 6 точки от 2 двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички