Мирослав Клозе остана без работа - уволни го последният в елита на Австрия


Мирослав Клозе остана без работа - уволни го последният в елита на Австрия
Снимка: Getty Images

1943 0

Легендарният немски футболист Мирослав Клозе бе уволнен като старши треньор на елитния австрийски клуб Алтах, съобщи агенция "DPA".

Рекордьорът по голове на световни първенства престоя начело на скромния тим от Форалберг едва 9 месеца, през които не можа да го вдигне от последното 12-о място в класирането. 

"Мирослав Клозе даде всичко, на което беше способен, от първия до последния ден в нашия клуб. Беше страхотно изживяване за нас да го имаме като треньор, но преди всичко като човек в Алтах", заяви управляващият директор на клуба Кристоф Лангле в изявление за медиите.

"И въпреки че една треньорска смяна винаги е много болезнено решение, много по-важно за всички е Алтах да остане в елита на австрийския футбол и да играе в Бундеслигата и през сезон 2023/24", добави той.

*Това беше втората треньорска работа за 44-годишния Клозе, който между лятото на 2018-а и месец март 2020 г. бе начело на юношите на Байерн Мюнхен. Бившият нападател изведе Алтах в общо 24 мача, в които записа 5 победи, 5 равенства и 14 загуби (25:48 голова разлика, 0,83 точки на мач).

Четете последните новини от европейския и световен футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички