Милан удари 4 "шамара" на Каляри, за да се класира на 1/4-финал за Купата на Италия (ВИДЕО)


Милан удари 4 "шамара" на Каляри, за да се класира на 1/4-финал за Купата на Италия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1771 0

Италианският гранд Милан се класира безпроблемно за 1/4-финалите в турнира за Купата на страната, побеждавайки Каляри като домакин с 4:1!

4 гола = 1/4-финал

Стефано Пиоли излезе с експериментален състав и остави на пейката играчи като Оливие Жиру, Рафаел Леао, Рубен Лофтъс-Чийк, Кристиан Пулишич, Симон Кяер, Алесандро Флоренци и Майк Менян.

Гостите започнаха по-добре, но в 29-ата минута "росонерите" откриха резултата чрез Лука Йович - Тео Ернандес го намери в наказателното поле с хубаво центриране и въпреки че сърбинът първоначално не си овладя добре топката, все пак успя да нанесе завършващ удар, който опъна мрежата за 1:0.

Играчите на Милан се радват след първото попадение

Малко преди края на първото полувреме Милан дръпна с 2:0 - Ернандес направи забележителен пробив по лявото крило, след това пусна извеждащо подаване към Йович, който шутира от малък ъгъл, а стражът на Каляри не се намеси по най-добрия начин и позволи на топката да навести вратата му за втори път. 

Авансът на гранда стана класически в 52-рата минута - 19-годишният Шака Траоре стреля от десетина метра, а вратарят на гостите - Борис Радунович, отново се изложи и топката мина под плонжа му за 3:0. Това пък бе дебютно попадение за младия нападател!

Траоре с дебютен гол за Милан

В 88-ата минута Каляри върна едно попадение чрез бразилеца Пауло Даниел Дентело Ази, но в 91-вата влезлият на смяна Рафаел Леао оформи крайното 4:1 с техничен удар от 11-12 метра, който влетя в долния ляв ъгъл на Радунович.

Какво предстои?

На 1/4-финалите за Купата Милан ще се изправи срещу победителя от двойката Аталанта - Сасуоло (3-ти януари, 19:00 часа). Сега за "росонерите" предстои визита на Емполи от 19-ия кръг на Серия А (7-и януари, 13:30 часа).

*Четете всички най-интересни новини от италианския футбол в SportLive.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички