Меси вече тренира на пълни обороти с Интер Маями - кога ще се завърне в игра?


Меси вече тренира на пълни обороти с Интер Маями - кога ще се завърне в игра?
Снимка: Getty Images

1757 0

Отсъствието на Лионел Меси от състава на Интер Маями може би е към своя край. Аржентинската звезда, която пропусна последните четири мача на тима от Флорида поради контузия на крака, се завърна към пълни тренировки преди неделния (8 октомври) мач от МЛС у дома срещу ФК Синсинати, предава "ESPN".

Завръщането на Меси на терена

"Трябва да вземем решение. Той тренира в четвъртък и днес (петък), но всеки ден става по-добре", заяви помощник-треньорът на Маями Хавиер Моралес каза преди тренировката в петък. В крайна сметка, нямаше категоричен отговор дали Меси ще играе срещу Синсинати.

36-годишният Меси пропусна пет от последните шест мача на Интер Маями, плюс още един за Аржентина през този период след влошаване на контузия в крака. Той не е играл, откакто записа 37 минути срещу ФК Торонто на 20 септември, когато проблемът с крака го принуди да напусне преди почивката.

Меси има 11 гола в 12 мача с Интер Маями този сезон. Отборът е с осем победи, 4 равенства и 0 загуби, когато той играе – седем от тези мачове бяха в шампионата за Купата на лигите – спечелен от "розовите". Когато Меси обаче не играе тимът може да се похвали с 1 победа, 3 загуби и 2 равенства.

Отборът е изправен пред сериозно предизвикателство в опит да стигне до плейофите на МЛС. Има три оставащи мача и е на пет точки зад ФК Монреал за деветото и последно място, което осигурява участие в плейофите след края на редовния сезон в Източната конференция.

ВИЖТЕ ОЩЕ: В Испания мълвят, че Интер Маями може да прати Меси под наем в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички