Меси: Бих заменил титла с Барселона за световна купа с Аржентина


Меси: Бих заменил титла с Барселона за световна купа с Аржентина
Снимка: Getty Images/Guliver

2343 0

Лионел Меси и Барселона направиха дубъл през този сезон, печелейки титлата и Купата на Испания, но аржентинецът мечтае за триумф с националния тим. След малко повече от две седмици започва Световното първенство в Русия, където Меси ще има възможност със своята Аржентина да стъпи на световния връх. 

Самият той дори направи любопитно изказване, споделяйки, че би заменил титла с Барселона за световна с Аржентина. "Бих заменил титла на Барса за такава с националния отбор. Да спечеля с Аржентина би било нещо невероятно", заяви Меси пред El Trece. През 2014 година Аржентина загуби на финала на Мондиала от Германия. 

В момента Меси се подготвя с националния тим за световния форум, който стартира на 14 юни. Аржентина е в група D заедно с тимовете на Исландия, Хърватия и Нигерия. "Работим много усърдно и имам вяра, имаме играчи с много опит и качества. Трябва да идем обаче на Световното спокойни. Не е правилно да правим гръмки изказвания, че ще станем шампион, защото към днешна дата не сме най-силния тим. Хубаво е да сме реалисти, но заминаваме за Русия с цел да изживеем мечтата си". 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички