Мексикански фен наръга друг в гърдите по време на мач от Голд Къп (ВИДЕО)


Мексикански фен наръга друг в гърдите по време на мач от Голд Къп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

615 0

Изключително сериозни сцени на трибуните се разиграха по време на двубоя между Мексико и Катар на Голд Къп. Съобщава се, че е имало нападение с нож между фенове. Мексико загуби с 1:0 в двубоя, но не това бе основното събитие на стадион "Леви" в Санта Клара, Калифорния.

Сред мексиканските фенове се е стигнало до напрежение и в един момент мъж извадил нож и наранил друг фен, като му нанесъл тежки наранявания по тялото.

Хомофобски викове по време на Мексико срещу Катар

Сякаш това не беше достатъчно, в последните минути на мача имаше хомофобски викове всеки път, когато противниковият вратар изчисти вратата си. Въпреки това, канадският рефер Дрю Фишер реши да не спира мача в нито един момент, въпреки протокола, установен от ФИФА за подобен сценарий.

През 2019 г. ФИФА разработи протокол за действие в случай на дискриминационно или обидно поведение от фенове на стадиони по света.

Състои се от следните четири стъпки:

  • Съобщение чрез диктора на стадиона.

  • Мачът се спира за две минути и играчите остават на терена.

  • Мачът се прекъсва за пет минути и играчите трябва да се приберат в съблекалните.

  • Спиране на мача (на засегнатия отбор се присъжда победа, ако това е официален мач).

Очаква се наказание за Мексико

През януари тази година ФИФА отмени наказанието на Мексико да играе домакински мач при закрити врати, след като фенове викаха хомофобски обиди срещу Полша и Саудитска Арабия на Световното първенство в Катар през 2022 г.

Мексиканската футболна федерация поиска "разяснение" и ФИФА реши да премахне временно наказанието. Федерацията обаче е под двугодишен период на наблюдение, така че ако се повтори някакво дискриминационно поведение от нейни фенове, тогава ФИФА ще наложи наказанието да се играе при закрити врати в официален домакински мач.

В същия турнир Мексико победи Хаити, воден от Дюкенс Назон, като нападателят на ЦСКА успя да запише международно постижение на Голд Къп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички