Мбапе посочи тримата си фаворити за "Златната топка", включи и себе си


Мбапе посочи тримата си фаворити за "Златната топка", включи и себе си
Снимка: Getty Images

7208 0

Нападателят на Пари Сен Жермен и Франция Килиан Мбапе обяви своите трима фаворити за спечелването на "Златната топка" за 2022 година. Младата звезда не пропусна да сложи и себе си в своя топ 3.

"Моите трима фаворити? Бензема, аз и Мане. Това беше успешна година за Бензема. Той е на 34 години, току-що имаше най-добрия сезон в живота си, спечели още една Шампионска лига, често решава изхода от мачовете, в които участва...", заяви Мбапе, цитиран от getfootballnewsfrance.com.

"На мястото на Карим щях да забравя "Златната топка" завинаги, ако не я спечеля тази година", допълни през смях френският национал. Той бе запитан и кого избира измежду съотборника си Лионел Меси и Кристиано Роналдо, които през последните 15 години спечелиха 12 пъти общо наградата.

"Всяка година се чудех кой ще спечели "Златната топка" - Меси или Кристиано. Кой от тях ми допада повече? Това е като да избираш между мама и татко, просто е невъзможно. За всички представители на моето поколение "Златната топка" неизбежно се свързва с битката между Лео и Кристиано", заяви нападателят.

"Тези двама ненаситници засенчиха всички. Те много дълго време си поделяха тази награда. Беше луда битка", допълни Мбапе. А ето как той сложи край на господството на Меси и Роналдо. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички