"Марка" представи странен топ 5 за "Златната топка", Кристиано Роналдо липсва


"Марка" представи странен топ 5 за "Златната топка", Кристиано Роналдо липсва
Снимка: Getty Images/Guliver

17738 0

След края на двете най-големи събития за футболното лято - континенталните надпревари - Европейското първенство по футбол и Копа Америка, специалистите и анализаторите започнаха да правят сметки и за най-престижната индивидуална награда в този спорт - "Златната топка".

Популярното испанско издание "Марка" вече излезе с топ 5 на играчите, които ще се борят за приза. Изненадващо или не, там липсва една от големите звезди на световния футбол - Кристиано Роналдо. Португалецът стана голмайстор на Евро 2020, както и на италианската Серия А, но спечели само Купата и Суперкупата на Италия през тази календарна година. 

Ето и фаворитите според "Марка":

Лионел Меси

Макар и сезонът за Барселона да бе слаб (спечели само Купата на Краля), Меси имаше своите силни моменти при каталунците, а и отново стана голмайстор на Ла Лига. Това, което обаче този път му дава сериозно предимство, е първият трофей с Аржентина. Меси завоюва Копа Америка и стана голмайстор на състезанието.

 

Жоржиньо

Той е един от футболистите, които през този сезон завоюваха най-важните отличия в Европа - Шампионска лига на клубно ниво (с Челси) и Европейското първенство по футбол (с Италия). Едва ли някога халфът ще бъде по-близо до наградата, отколкото е в момента.

 

Хари Кейн

Ако Англия бе спечелила Евро 2020, то тогава позицията му със сигурност щеше да е несравнимо по-добра. С Тотнъм отново не грабна никакво отличие, въпреки че стана голмайстор на Висшата лига.

 

Роберт Левандовски

Полякът изигра много слабо Европейско, което ще намали шансовете му. На клубно ниво обаче подобри брадат рекорд в Бундеслигата, като вкара 41 гола за 29 мача през сезона. Трябва да се отбележи, че въпреки това той все пак не бе обявен дори и за най-добър играч за сезона в Германия, тъй като призът отиде в Ерлинг Холанд.

 

Джорджо Киелини

В този случай дори и от "Марка" осъзнават, че "прогнозата" им няма как да се сбъдне. Те все пак подчертават отличното му представяне на Евро 2020, което бе възнаградено и с трофея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички