Манчестър Юнайтед си припомни "забравено" съперничество: Тормозът продължава - 16:0 (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед си припомни "забравено" съперничество: Тормозът продължава - 16:0 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9610 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед се класира за 1/16-финалите на най-стария футболен турнир - ФА Къп. "Червените дяволи" нямаха проблеми с третодивизионния Уигън и победиха като гост с 2:0.

Джони Еванс в мача на Манчестър Юнайтед срещу Уигън

Точни за попаденията бяха двама португалци - Диого Далот през първото полувреме с гол извън наказателното поле (22') и Бруно Фернандеш през втората част от дузпа (74'). Расмус Хойлунд пък се отличи с куп пропуски.

Той бе спрян и от напречния стълб, като общо цели три пъти гредите спираха играчите на Ерик тен Хаг. Всичките ситуации с тях бяха през първото полувреме. Гостите се отличиха с твъде много пропуски, като имаха общо над 30 удара в мача.

За последно тези два тима се бяха срещнали през 2017 година - отново във ФА Къп. Тогава Юнайтед победи на 1/16-финалите след попадения на Фелайни, Смолинг, Мхитарян и Швайнщайнгер. "Дяволите" печелят неизменно всеки от последните четири официални сблъсъка с този опонент.

Във всеки от споменатите мачове отборът не допуска попадение и вкарва поне две (обща голова разлика - 14:0). Головата разлика за последните им пет мача вече е 16:0. За последно Уигън победи манчестърци през 2012 година - с минималното 1:0 у дома във Висшата лига.

За Манчестър Юнайтед предстои мач на "Олд Трафорд" срещу Тотнъм от шампионата (14 януари). Следващото изпитание за "червените дяволи" във ФА Къп пък ще бъде победителят от двойката Нюпорт - Иистлий, след като тимът извади късмет при жребия за 1/16-финалите.

Коби Мейну в мача на Манчестър Юнайтед срещу Уигън

Първо полувреме

В третата минута като по чудо Уигън не поведе в резултата. Осгард бе намерен на далечната греда с перфектно ниско центриране, при което бранителите на Юнайтед изостанаха. Осгард стреля, но Онана спаси от непосредствена дистанция.

В 14-ата минута Рашфорд получи отляво, влезе опасно в наказателното поле и след лъжливо движение стреля в близкия ъгъл. Добрата отборна атака на гостите обаче не завърши с гол, тъй като Тикъл се намеси добре и спаси.

След 20-ина минути игра "червените дяволи" се отличиха с нов голям пропуск. Фернандеш размени двойно подаване с Рашфорд, а след това подаде към Мактоминей в наказателното поле. Шотландецът се обърна и стреля от отлична позиция, но ударът му мина с малко покрай вратата.

22' - 0:1! Рашфорд стигна до центриране от Гарначо чак от другия край на наказателното поле. Англичанинът опита удар, който бе блокиран,  а топката се върна в него. Той задържа, след което върна назад извън наказателното поле към включилия се в атака Далот. Португалецът стреля технично в далечния ъгъл и се разписа, като Тикъл нямаше и добра видимост поради многото играчи пред него.

Секунди след това и Рашфорд бе изключително близо до гола. Той получи отляво и стреля в близкия ъгъл. Противниковият страж обаче бе разколебан и изпусна топката, а след контакт със страничния стълб тя премина голлинията почти с целия си обем, но все пак не достатъчно, за да бъде гол.

След близо половин час игра Расмус Хойлуд се отличи с огромен пропуск. Той получи центриране на перфектна позиция току пред голлинията, но след плонж с глава прати топката в напречната греда.

В следващите минути като по чудо Юнайтед на вкара втори гол. Скот Мактоминей и Хойлунд излизаха на добри позиции в наказателното поле, но топката ги изненадваше. И в двата случая те я пращаха покрай вратата.

В 40-ата минута Гарначо стреля от границата на наказателното поле, а топката се отби в напречната греда.

Второ полувреме

Юнайтед започна и второто полувреме доста по-активно. Гостите създаваха добри отборни атаки, но нямаше чисто голово положение, каквито се редяха едно след друго през първата част.

Постепеено се забелязваха все по-продължителни моменти от двубоя, при които "червените дяволи" свалят темпото и сякаш изпадат в летаргия. Домакините на няколко пъти опитаха да го накажат с центрирания в наказателното поле, но топката не попадаше в адресата до момента. Все пак Уигън търсеше шанс за контраатака при всеки удобен момент.

В 62-рата минута младокът Коби Мейну стреля от границата на наказателното поле, като потърси близкия ъгъл. Противниковият страж обаче се намеси добре и изби встрани от себе си.

В 73-тата минута Бруно Фернандеш си изпроси дузпа. Португалецът направи лъжливо движение в наказателното поле, а там Шоу се хвърли на шпагат и закачи крака му - без да играе с топката.

74' - 2:0! Самият Бруно се нае с изпълнението и прати вратаря в грешния ъгъл, за да вкара безпроблемно.

След отбелязания гол Юнайтед можеше да увеличи преднината си, но Тикъл се намеси добре при удари на Гарначо, Рашфорд и Хойлунд.

ПРЕДИ МАЧА

Това ще бъде първи мач в турнира за "червените дяволи" в тазгодишното му издание. Уигън вече изигра 2 срещи в него - срещу Екзитър (2:0) и Йорк (1:0).

Манчестърският гранд е печелил турнира 12 пъти, за последно през 2016 година. Срещу този съперник тимът на Ерик тен Хаг е в серия от 5 поредни успеха. За последно двата тима се срещнаха през 2017-а в същия турнир, а грандът спечели с 4:0.

За последно Юнайтед загуби от този противник през 2012 година, когато Уигън беше част от Висшата лига.

И двата отбора имат кадрови проблеми, като контузени в състава на гостите са Шоу, Маласиа, Мартинес, Маунт, Линдельоф, Магуайър, Каземиро и Марсиал, а аут за срещата е и Софиян Амрабат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички