Манчестър Сити потрепери, но стъпи категорично в полуфиналите на ФА Къп


Манчестър Сити потрепери, но стъпи категорично в полуфиналите на ФА Къп
Снимка: Getty Images

1109 0

Манчестър Сити победи Саутхемптън с 4:1 в четвъртфинален мач за ФА Къп. Така "гражданите" се класираха за полуфиналите в турнира и запазват шанса си да спечелят требъл през настоящия сезон. За успеха с попадения помогнаха Стърлинг, Де Бройне от дузпа, Фоудън и Марез.

През първото полувреме двата тима си размениха по една греда и по едно попадение. В 10' удар на Адам Армстронг срещна гредата. Две минути по-късно Рахийм Стърлинг изведе "гражданите" напред в резултата, след като стигна до отлично подаване в наказателното поле и стреля без колебание, за да спре топката ниско долу зад голлинията на "светците".

В 27-ата минута Илкай Гюндоган нацели гредата след изстрел отблизо. Саутхемптън се върна в мача в добавеното време на първата част. Тогава Аймерик Лапорт си отбеляза автогол в опит да изчисти топката след центриране.

В 63-ата минута на двубоя лидерът във Висшата лига отново взе преднина, след като изпълни точно дузпа. Тя бе им свирена за нарушение на Мохамед Салису в наказателното поле. С изпълнението се зае Кевин Де Бройне, който успя да вкара, въпреки че вратарят Фрейзър Форстър отгатна ъгъла му на изпълнение и едва не отрази.

С 2 гола за 2 минути грандът от Манчестър предреши изхода от двубоя почти четвърт час преди края на редовното време. В 75' Фил Фоудън направи резултата 3:1, като стреля от дъгата на наказателното поле след хубава комбинация и спря топката в мрежата на Фостър. Минута след това Рияд Марез с неспасяем удар оформи крайното 4:1.

В предпоследната фаза на турнира Сити го очакват отборите на Челси и Кристъл Палас, а четвъртият полуфиналист ще се реши довечера, когато един срещу друг се изправят Ливърпул и Нотингам Форест.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички