Лукас Саша: Не ме е страх от конфликта в Ивицата Газа


Лукас Саша: Не ме е страх от конфликта в Ивицата Газа

18141 0

Бившият халф на ЦСКА Лукас Саша е известен с факта, че винаги играе без страх на терена. Оказа се, че бразилецът, който изкара един сезон при "червените" и през лятото на 2013 г. бе продаден на Апоел (Тел Авив), е много смел и в живота извън футбола.

Полузащитникът заяви пред южноамериканското издание Globoеsporte.com, че не се притеснява за сигурността си заради конфликта в Ивицата Газа и води нормален живот в Израел.

"Войната не е променила чак толкова ежедневието ми. В Тел Авив почти не се усеща, че се намирам в държава, която е във война. Всички хора водят нормален живот. Единственото по-различно е когато чуем сирените. Това означава, че ракета е насочена към града. Тогава просто търсим някое място да се скрием, на което стоим около десет минути. Израел обаче има страхотна противоракетна отбрана. Затова всеки ден тренирам нормално," коментира Лукас Саша, който има 29 мача и един гол за ЦСКА.

"В Израел почти няма насилие и престъпност. Често виждам през нощта деца да разхождат кучетата си. Няма нужда да правя сравнения с Бразилия. Тук можеш спокойно да излезеш по улиците и никой няма да се опита да те ограби или да те нарани. Аз малко се страхувам от насилието в родината ми," каза още халфът на Апоел (Тел Авив).

Лукас Саша обаче не иска да взима страна по отношение на конфликта в Ивицата Газа. "Имам мнение. Предпочитам обаче да не го казвам. Много държави, сред които и Бразилия, критикуват Израел. Мисля, че човек трябва да брани своето и това прави Израел. Повече нищо не искам да кажа," заяви бившият футболист на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички