Фенове на ЦСКА обещаха рамо на Стяуа срещу Лудогорец


Фенове на ЦСКА обещаха рамо на Стяуа срещу Лудогорец

1833 0

Официалната страница на Стяуа (Букурещ) във Фейсбук бе залята с коментари от страна на български фенове.

Малко след като бе изтеглен жребият за Шампионска лига и стана ясно, че румънските "армейци" ще играят с Лудогорец, от Стяуа публикуваха снимка с емблемите на двата клуба и купата на Шампионска лига.

Под фотото коментарите не спират да се трупат и до днес, като впечатление прави многото фенове на софийския ЦСКА, които пожелават успех на своя побратимен отбор. Доста от тях обявяват, че ще бъдат на трибуните на стадион "Васил Левски" и ще подкрепят тима от Букурещ.

"ЦСКА София е с вас! С наша помощ, ще бъдете домакини и на реванша в София!"; "ЦСКА и Стяуа - ще бъдем заедно, братя!" са само част от коментарите на фенове на ЦСКА.

Привържениците на Стяуа оценяват това и най-вече отвръщат с "Респект ЦСКА!". Един от запалянковците на Стяуа е на мнение, че би било добре, ако феновете на ЦСКА проведат разговори с ръководството на Лудогорец и двете "армейски" агитки да могат спокойно да влизат в Сектор "Г" на националния стадион.

Сред коментарите има и малка част, които очевидно са от фенове на Лудогорец и отправят ясни обиди към "червените". Има и част от мненията, които са изразени на български език, вероятно с цел румънските ултраси да не разберат за какво става дума.

Приятелството между агитките на ЦСКА и Стяуа датира от много време, като през годините то бе доказвано на няколко пъти. Най-ясен пример за това бе през 2008-а година, когато Стяуа бе единственият отбор, който подкрепи ЦСКА, когато на софиянци бе отнет лиценза и не игра в Шампионска лига. Тогава ултрасите на Стяуа издигнаха голям транспарант с надпис: "Justice for CSKA Sofia!", като това стана по време на мача на румънците с Галатасарай от третия предварителен кръг от Шампионската лига.

Очаква се в следващите дни да стане ясно, дали ръководството на Лудогорец ще позволи на фенове на ЦСКА да влизат в Сектор "Г" по време на мача, с цел да не стават ексцесии, както бе по време на двубоя с Лацио от Лига Европа, когато привърженици на Левски намериха начин да подкрепят "орлите", влизайки на стадиона с феновете на разградчани. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички