Луис Суарес пое изхранването на 500 уругвайски семейства в нужда


Луис Суарес пое изхранването на 500 уругвайски семейства в нужда
Снимка: Getty Images/Guliver

2643 0

Нападателят на Барселона Луис Суарес също се включи в битката с коронавируса и обяви, че ще поеме изхранването на 500 семейства в нужда в родината си Уругвай. 33-годишната звезда реши да остане в Испания по време на кризата, за да се възстановява от операция на коляното, но показа, че не е забравил своите сънародници с благороден жест.

В Уругвай много ученици от уязвими семейства разчитат на безплатната храна в училище, а сега те се озовават в затруднена ситуация, тъй като всички училища в страната бяха затворени като мярка за ограничаване на разпространението на вируса. Суарес ще финансира изпращането на хранителни продукти в близо 500 домакинства в северния квартал на столицата Монтевидео - Касавейе. Помощта ще включва и препарати за чистене и хигиена.

"Това е най-малкото, което мога да направя за хората, които имат най-голяма нужда. Никога не съм си помислял да се връщам в Уругвай, защото най-добре мога да се грижа за уругвайците от дома си тук. Ще помагам от разстояние. Ще го правя с гордост, когато е нужно", коментира звездата. По-рано футболният съюз на страната съкрати 400 свои служители, сред тях и националния селекционер (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички