Луис Суарес написа емоционален пост за "довиждане" с уволнения треньор на Уругвай Оскар Табарес


Луис Суарес написа емоционален пост за "довиждане" с уволнения треньор на Уругвай Оскар Табарес
Снимка: Getty Images

3092 0

Легендарният треньор на Уругвай Оскар Табарес бе уволнен от поста след 15 години начело на националния отбор на страната. Причината за това решение на федерацията стана слабата форма на урусите, които са в серия от четири поредни загуби и сериозно застрашиха участието си на Световното първенство в Катар догодина.

Звездата на тима Луис Суарес използва социалните мрежи, за да каже "довиждане" на 74-годишния специалист, с когото спечели Копа Америка и стигна до 1/2-финал на Мондиал:

"Искам да благодаря на треньора, който беше всичко за мен. Благодаря ти, учителю, за предоставената възможност да изпълня мечтата си да играя за националния отбор. Благодаря ти за доверието, когато нещата не вървяха добре. Вие ме научихте да се боря до последно за нещата, които обичам. Благодаря ви за уроците и подкрепата в трудни моменти, както и за това, че успяхте да накарате всеки играч да дава най-доброто с националната фланелка", бяха част от емоционалните думи на нападателя.

"Благодаря за незабравимите моменти - полуфинал на световно първенство и шампион на Южна Америка, които са най-голямата гордост, които съм изпитвал. Мога да продължа с благодарностите към вас и целия щаб, които сте като мое семейство".

"Профе Ерера, Селсо, Марио - вечни благодарности, че ме подтикнахте да се самоусъвършенствам постоянно. Това не е сбогуване, а просто благодарност за всичко, което сте направили за нашия футбол”, завърши Луис Суарес.

Уругвай е на седмо място в квалификационната група за Катар 2022 и има актив от 16 точки. Само първите четири позиции дават директен "билет" за Световното първенство, а Бразилия и Аржентина вече се класираха за него, окупирайки първото и второто място. До края на световните квалификации урусите имат още четири мача и са на една точка от Колумбия, които са четвърти!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички