Луис де ла Фуенте започна с победа: Испания отказа Норвегия (без Холанд) насред Малага (ВИДЕО)


Луис де ла Фуенте започна с победа: Испания отказа Норвегия (без Холанд) насред Малага (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5147 0

Ерата на Луис де ла Фуенте в националния отбор на Испания започна с победа над Норвегия в мач от група "А" на квалификациите за предстоящото Европейско първенство в Германия през 2024 година. Ла Фурия се наложи с класическото 3:0 над норвежците.

Резултатът бе открит още в 13-ата минута, когато Балде стреля извън наказателното поле, но се стигна до щастлив рикошет в крака на Дани Олмо, който изпрати топката в норвежката врата.

В заключителните минути на двубоя дебютантът с екипа на Ла Фурия - Хоселу се разписа на два пъти. В 84' той засече подаване от Фабиан Руис с глава и вкара за 2:0, а минута по-късно се възползва от грешка в отбраната на Норвегия и покачи до 3:0, оформяйки крайния резултат на "Ла Росаледа" в Малага.

С победата Испания се изкачва на първото място в група "А" на квалификациите с актив от 3 точки и 3 вкарани гола - колкото има и Шотландия. Норвегия пък споделя дъното в групата с Кипър. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна със сериозен натиск на испанците. Момчетата на Луис де ла Фуенте контролираха както топката, така и събитията на терена и в 13' резултатът бе открит. Балде си пробва късмета с удар по земя извън наказателното поле, но шутът му се превърна в асистенция, след като срещна краката на Дани Олмо, а вторият вкара топката в мрежата на норвежците - 1:0 за Испания.

Video edited on Kapwing

Веднага след попадението се откри чудесна възможност пред Мартин Йодегор, но неговият удар бе блокиран от защитник на домакините. Испания продължи да не дава топката на Норвегия, което затрудняваше допълнително норвежците. В 26' Дани Олмо пусна чудесен пас в наказателното поле, където, ако Алваро Мората бе по-бърз можеше да добави топката в наказателното поле и да удвои преднината. В 29' Аурснес имаше шанс да вкара, но бе отказан от Кепа, който се намеси подобаващо.

В 31' Испания стигна до нов шанс. Микел Мерино посрещна центриране в противниковото наказателно поле и нанесе опасен удар към долния ляв ъгъл. Ниланд обаче се намеси страхотно и предотврати втори гол във вратата си. Хората на Солбакен натиснаха в следващите минути, но така и не успяха да затруднят особено Кепа Арисабалага.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна чудесно за Норвегия. Още в 56' гостите бяха близо до гол. Педерсен нанесе опасен удар, който рикошира в испански футболист, а  топката се отправи към вратата на Кепа. Испанският страж реагира бързо и предотврати сигурно попадение.

В следващите минути играта в Малага се поуспокои. Норвежците се опитваха всячески да пробият отбраната на Ла Фурия, но плановете им така и не се получаваха. Испания разчиташе на атаки по фланговете и бе близо да увеличи преднината си в 76'. Резервата Йереми Пино пробва удар от сравнително малък ъгъл, но той се оказа неточен.

В 84' резервата Хоселу се възползва от пас на друга резерва - Фабиан Руис и вкара с глава за 2:0. Само минута по-късно нападателят отново попадна в прегръдките на съотборниците си, след като се възползва от грешка в отбраната на Норвегия и добави топката във вратата за 3:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Испания: Кепа, Балде, Лапорт, Начо, Карвахал, Родри, Мерино, Олмо, Аспас, Гави, Мората

Норвегия: Ниланд, Педерсен, Страндберг, Йостигард, Мелинг, Аурснес, Берг, Йодегор, Берге, Сьорлот, Елиунуси

ПРЕДИ МАЧА

Ерата "Де ла Фуенте" за "Ла Фурия" официално започва тази вечер. Новият селекционер на Испания има една задача - да класира тима за Евро 2024, но норвежците, въпреки че са без голямата си звезда Ерлинг Холанд, ще направят всичко възможно да объркат плановете на световния шампион от ЮАР 2010.

Може да се каже, че формата на двете селекции е идентична, ако погледнем към последните им 5 срещи във всички турнири. И двата тима са с актив от 2 успеха, 2 поражения и 1 реми в последните си пет сблъсъка.

За последно двата отбора се изправиха един срещу друг през есента на 2019 година отново в квалификации за европейско първенство, а срещата тогава завърши при резултат 1:1.

Главен арбитър на сблъсъка днес ще бъде Беноа Бастиен от Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички