Скандал "камък, ножица, хартия" в Унгария преди мача с България (ВИДЕО)


Скандал "камък, ножица, хартия" в Унгария преди мача с България (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3422 0

Унгария и България изиграха своите срещи в четвъртък и петък преди двубоя помежду им в понеделник oт евроквалификационния поток за надпреварата през 2024 г. в Германия. 

"Маджарите" победиха с 1:0 Естония в контрола, докато "лъвовете" загубиха с 0:1 от Черна гора в първата официална среща от цикъла за двата тима, изиграла се в Разград.

И докато "трикольорите" бяха разочаровани логично от развоя на срещата, то предстоящият ни съперник също имаше някои резерви след скромния успех, тъй като на терена се разрази мини скандал между големите звезди на тима.

Случилото се

По време на второто полувреме домакините получиха право да изпълнят дузпа, а желание да бият удара имаха двама – Роланд Шалай и Доминик Собослай. За да решат спора помежду си - двамата решиха да играят "камък-ножица-хартия". В крайна сметка победител излезе първият, но пропусна да отбележи. Начинът, по който бе определен изпълнителят никак не се хареса на селекционера Марко Роси.

Коментарът на треньора

“Не съм доволен от начина, по който бе определен изпълнителят. Не може това да се решава от камък-ножица-хартия. Ако има определен предварително изпълнител, той трябва да застане зад топката. Бих разбрал подобно поведение при 3:0 например, но не и при 1:0.

Говорих със Собослай за ситуацията и съм сигурен, че това няма да се повтори, независимо дали става дума за контрола или за официален мач. Победихме, но заради изпуснатата дузпа не мога да бъда доволен”, категоричен бе Роси пред sportal.blikk.hu.

Ето какво сподели Младен Кръстаич преди Унгария - България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички